Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s vernieuwt contract met Astrata

Waberer’s International heeft haar samenwerking met ICT-leverancier Astrata Europe verlengd. De eerste exemplaren van in totaal 3.100 nieuwe DriverLinc Light boordcomputers zijn al gemonteerd.

De nieuwe overeenkomst tussen Waberer’s en Astrata betekent een voortzetting van het wederzijdse vertrouwen en de lange, succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven. Geheel volgens de bedrijfsfilosofie zet Waberer’s zich ervoor in om zijn klanten kwaliteitsoplossingen aan te bieden. Astrata heeft zijn sporen al verdiend door na de ondertekening van het eerste contract met Waberer’s, in april 2010, voor professionele, innovatieve en flexibele oplossingen te zorgen. “Tijdens de samenwerking met Astrata de afgelopen jaren hebben we hun hoge serviceniveau en betrouwbaarheid leren kennen. Onze klanten voortdurend de beste oplossingen bieden, blijft onze topprioriteit. We willen dat bereiken door continue innovatie, via efficiënte, vernieuwende oplossingen en kostenoptimalisatie. Dat is van oudsher het doel en de missie van onze onderneming, en dit project vormt daarop geen uitzondering”, aldus Barna Erdélyi, plaatsvervangend CEO en CFO van Waberer’s International Zrt.

De implementatie van 3.100 nieuwe DriverLinc Light-boordcomputers is al van start gegaan en vormt een volgende stap naar het gebruik van innovatieve, technologische oplossingen – een van de belangrijkste elementen van Waberer’s concurrentievoordeel. Als Europees leider op het gebied van FTL-transport focust Waberer’s zich op het gebruik van ultramoderne bedrijfsmiddelen, niet alleen op het gebied van trucks, maar ook als het om IT-oplossingen gaat. In lijn met deze groeirichting was de transporteur op zoek naar een vernieuwende oplossing die de nagestreefde kostenoptimalisatie ondersteunt door middel van datagebruik. De specialistische On Board Unit (OBU) van Astrata voor zorgt voor een realtime dataverbinding met het transportmanagementsysteem (TMS-ERP) van Waberer’s. Met dit systeem is het bovendien mogelijk – dankzij de Remote Tachograph Download Service – om tachograafgeheugens en gegevens van de chauffeurskaarten op elk gewenst moment op afstand te downloaden vanaf elk voertuig in het wagenpark.

Het succes en de continue groei van Waberer’s zijn gebaseerd op een weldoordachte strategie, gericht op innovatie en operationele efficiency. Door gebruik te maken van geavanceerde technologische oplossingen bij zijn dagelijkse activiteiten kan Waberer’s doeltreffend reageren op de uitdagingen van de markt, die het gevolg zijn van de voortdurend veranderende externe omstandigheden, en zo zijn leidende positie behouden. Met de ambitie om de naamsbekendheid van de onderneming te vergroten binnen de internationale transportmarkt van volledige vrachtwagenladingen (Full Truck Load, FTL) en om de concurrentiepositie te behouden, streeft Waberer’s voortdurend naar kostenoptimalisatie. Dit heeft sterk bijgedragen aan de goede resultaten van de transporteur in 2016 – een bevestiging dat het bedrijf op de juiste weg is. Dankzij de samenwerking met Astrata en met behulp van diens oplossingen voor wagenparkbeheer kan Waberer’s nu het brandstofverbruik volgen en daardoor efficiënter en vindingrijker te werk gaan. Controle over het brandstofverbruik en operationeel brandstofbeheer zijn bij Waberer’s nauw verbonden met het speciale Driver Rewarding Program (incentive-regeling voor chauffeurs) dat het bedrijf heeft ingevoerd. Dit programma is gebaseerd op specifieke targets voor brandstofverbruik die overeengekomen worden tussen de individuele chauffeurs en de onderneming. Om de voortgang en de verbetering in het brandstofverbruik te kunnen volgen, maakt Waberer’s gebruik van de geavanceerde Driver Coach Fleet Dashboard-rapportage, die specifieke score- en filtermogelijkheden voor diverse criteria biedt. Dankzij deze functies kan Waberer’s het brandstofverbruik nu nauwkeuriger controleren, de trendontwikkeling op dit gebied en de verbeterde rijstijl van de chauffeurs volgen en incentives voor chauffeurs ontwikkelen en invoeren om vooruitstrevend ecorijden en een lager algemeen brandstofverbruik te stimuleren.

Naast de uitgebreide toepassing van de Driver Coach-tool krijgt Waberer’s nu nog meer operationele zeggenschap over de bedrijfsprocessen. Terwijl het de vermindering van het totale brandstofverbruik ondersteunt, heeft het gebruik van de Guided Navigation-functie nog extra waarde en bedrijfsvoordelen voor Waberer’s op het gebied van ‘routeprojectie’. In de praktijk kan een fleetmanager of planner de exacte route bepalen en deze aan de chauffeur doorgeven, waarbij de chauffeur een gespecificeerde reeks acties moet verrichten. Op die manier kan de chauffeur de geplande activiteiten uitvoeren en het nauwkeurig berekende transportplan verwezenlijken (vooral op het punt van tijd en gereden kilometers). Daardoor krijgt Waberer’s meer controle over zijn operationele processen, worden ritten uitgevoerd conform de planning, binnen het overeengekomen tijdsbestek en tegen de afgesproken kosten, en wordt het algemene risico op het achter raken op schema beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer