Weginspecteurs mogen vluchtstrookparkeerders beboeten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Weginspecteurs mogen vluchtstrookparkeerders beboeten

Oppassen als je met de rij-en rusttijden net niet uitkomt en de vrachtwagen dan maar op de vluchtstrook neerzet: 12 nieuwe weginspecteurs hebben nu BOA-status mogen daar boetes voor uitdelen.

Om de doorstroming en veiligheid op de snelwegen te verbeteren, zijn 12 weginspecteurs van Rijkswaterstaat beëdigd tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). De weginspecteurs krijgen de BOA-status voor 2 veelvoorkomende overtredingen: het negeren van rode kruisen boven de weg en het ten onrechte parkeren op de vluchtstrook.

Weginspecteurs kunnen proces-verbaal opmaken tegen weggebruikers die de overtredingen begaan. Er zijn nu landelijk 20 weginspecteurs met BOA-status. In de regio Rotterdam hebben 8 weginspecteurs sinds begin 2015 de BOA-status. De ervaringen met dit experiment zijn positief en daarom is besloten om landelijk 50 weginspecteurs op te leiden. Later dit jaar volgt de opleiding en beëdiging van nog 30 weginspecteurs.

De weginspecteurs die al actief zijn als BOA geven aan zich gesteund te voelen door de extra bevoegdheid en dat die bijdraagt aan hun gevoel van veiligheid. Ook zeggen zij dat bestuurders, met name vrachtwagenchauffeurs die op de vluchtstrook parkeren, weten dat de weginspecteur kan handhaven en snel op aanwijzingen reageren. Helaas hebben weginspecteurs regelmatig te maken met agressie en geweld. In het afgelopen jaar zijn door weginspecteurs 14 officiële meldingen gedaan van agressiviteit door weggebruikers.

 

8 reacties op “Weginspecteurs mogen vluchtstrookparkeerders beboeten

 • Bennie

  Van mij mogen ze ook een boete uitschrijven als ze zien dat er afval uit het raam wordt gegooid!
  Het is een schande als je ziet wat er met name ligt bij de op en afritten!

  1. Lodewijk

   mee eens Bennie

 • Tonnie

  Werd tijd word er eindelijk wat aan gedaan

 • Herman Schmitz

  Ik vind het nu nog belachelijk, eerst zorgen dat er voldoende parkeer plekken zijn.
  Want dan gaan chauffeurs niet op de vluchtstrook staan.Nu moeten ze wel als de parkeerplaatsen vol zijn. Overtreding van het rijtijden besluit is erg duur.

  1. Ron

   Ik ben het helemaal met je eens,je kunt nu eenmaal niet met 5 man op 1 parkeerplaats gaan staan

 • Frank

  Wanneer houdt het eens op met die geldmelkerij?????
  Chauffeurs worden tot wanhoop gedreven door die klote regeltjes allemaal!!!

 • Martien

  Wel/niet mee eens. Zeker moeten er veel meer parkeerplaatsen komen, maar je mag nu eenmaal NIET op de vluchtstrook parkeren. Je kunt 2 dingen doen.1e, eerder stoppen om je pauze te maken. 2e doorrijden tot geschikte parkeerplaats en een printje maken met artikel 12 erop dat er geen geschikte parkeerplaats was te vinden.

 • Henrick

  Het grootste punt is inderdaad te weinig parkeerplekken en belachelijk hoge bekeuringen voor rijtijd overschrijding ikzelf had eens net geen 9 uur rust tussen de avond ervoor daar kreeg ik wel ff € 850,- boete voor dus in dat geval ben je met vluchtstrook parkeren veel goedkoper uit ik keur het niet goed maar ik begrijp het wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer