Ga naar hoofdinhoud

Winter kan beginnen; strooizout is binnen

Dinsdag kwam het eerste schip met zout aan bij de strategische zoutloods van Rijkswaterstaat in Raamsdonksveer. Het schip bevat circa 3 miljoen kg zout.

In totaal wordt de totale zoutvoorraad van Rijkswaterstaat aangevuld met circa 75 miljoen kg, waarmee de voorraad wordt aangevuld tot ruim 200 miljoen kg. Het zout wordt opgeslagen in 4 centrale zoutloodsen en 56 regionale steunpunten.

Rijkswaterstaat maakt zich op voor de komende winter en start als eerste met het aanvullen van de zoutvoorraad. In de maanden september en oktober vindt de vlootschouw plaats waarbij al het wintermaterieel wordt getest en winterklaar gemaakt. Ook krijgen de chauffeurs van de strooiwagens en sneeuwschuivers een opfriscursus en worden nieuwe routes verkend.

Om de gladheid tijdens winterse omstandigheden te bestrijden, kan Rijkswaterstaat 546 strooiwagens en 350 sneeuwploegen inzetten. Daarnaast staan er 2 Firestorms, 1 Lavastorm en 1 Filesproeier klaar. Het wintermaterieel kan binnen 2 uur 10.000 km afleggen om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, preventief te strooien. Als alle wagens actief zijn, werken 1200 mensen aan de gladheidsbestrijding van Rijkswaterstaat.

Foto’s: Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer