Ga naar hoofdinhoud

Edwin van Ginkel niet naar Dakar Rally

Edwin van Ginkel doet niet mee aan de Dakar Rally. De coureur van het GINAF Rally Power team heeft op Oudjaarsdag de knoop doorgehakt. Van Ginkel haakt om medische redenen af.

Edwin-van-Ginkel“Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat ik een nekhernia heb. Volgens de artsen is het niet verantwoord om aan de Dakar Rally deel te nemen. Ik kan het risico niet nemen door bijvoorbeeld met pijnstillers of een injectie te gaan rijden. Ik ben heel erg teleurgesteld. Het is een grote domper, maar het is niet anders.” Edwin van Ginkel kreeg vorige week last van een arm. “De dokter dacht eerst aan een verrekking van de triceps. Later werd duidelijk dat het om een nekhernia gaat. Die blessure moet met rust genezen.”

Dinsdagmiddag had Van Ginkel een afspraak in het Meander ziekenhuis in Amersfoort. “Op de foto’s bleek de ernst van de kwetsuur. Ik voel het ook dat het niet goed zit. Daarop heb ik, na overleg met de neuroloog, definitief besloten niet te starten in de Dakar Rally.”

De 41-jarige Edwin van Ginkel zou zijn debuut maken als wedstrijdrijder in het team van GINAF Rally Power. “Ik keek erg uit naar deze Dakar Rally. Voor ons was het een droom die uit leek te komen.” Van Ginkel zou net als zijn broer Wuf van Ginkel en Jos Smink een wedstrijdtruck besturen. De formatie van GINAF Rally Power bestaat nu nog uit twee wedstrijdrijders. “Het is te laat om een goede vervanger naar Zuid-Amerika te sturen”, aldus Edwin. “We rijden de Dakar Rally met twee equipes.”

Door het afhaken van Edwin van Ginkel blijft ook navigator Herman Vaanholt in Nederland. Monteur Emiel Megens is al in Argentinië. Hij vloog afgelopen zondag met de eerste groep van GINAF Rally Power en GINAF Rally Service naar Zuid-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer