Riwald Dakar team met Renault D van MKR naar Dakar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Riwald Dakar team met Renault D van MKR naar Dakar

Niet alleen de organisatie van de Dakar Rally begint aan een heel nieuw hoofdstuk door de zwaarste rally ter wereld te verhuizen naar het Midden-Oosten. Ook het Riwald Dakar Team begint aan een nieuw hoofdstuk in de wereld van de rally. Riwald gaat met een Renault D rijden, opgebouwd door het MKR team van Mario Kress.

De eerste foto’s van een nieuw project tussen MKR en het Riwald Dakar Team zijn onlangs al uitgelekt. Tijdens een test in Nederland werd een geheel nieuwe Renault Truck voor het eerst aan de tand gevoeld.

De truck is door Mario Kress van MKR ontworpen in overleg met het RDT en zal een zeer speciale versie worden. De eerste indrukken van de test zijn veel belovend, “Maar we weten ook dat er nog veel werk te doen is en dat er nog vele testen zullen moeten gaan volgen”, aldus Gert Huzink, die de truck namens het Riwald Dakar Team zal gaan besturen in de komende Dakar in Saudi-Arabië.

Het is dus geen geheim meer dat het team met een nieuwe truck zal verschijnen in de komende rally’s. Het ligt echter aan het verloop van de testgegevens wat de eerste Rally zal zijn. Het testen van de nieuwe truck zal na de vakantieperiode weer voortgang krijgen. Uiteraard is Dakar 2020 het ultieme doel en zal MKR en RDT er alles aan doen om de truck maximaal te laten presteren.

Ewald en Gert Huzink hopen rondom het jubileum van hun bedrijf, Riwald Recycling, met meer informatie naar buiten kunnen treden. Gert: “We hopen dat we onze fans eind september meer info kunnen geven en met alle details en vernieuwingen naar buiten te kunnen treden. De monteurs en crew van het Riwald Dakar Team gaat eerst genieten van een welverdiende vakantie, wetende dat er wederom mooie uitdagingen in het vooruitzicht liggen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer