Ga naar hoofdinhoud

Evenementenhal ‘not amused’ over boycot

De beslissing van een fiks aantal carrosserie- en opleggerbouwers om niet deel te nemen aan de Carroserie Vakdagen in 2013 is niet goed gevallen bij de organisatie, de Evenementenhal. Die bijt in een reactie aardig van zich af.

Carrosserie Vakdagen Hardenberg 2009Met de beweringen van de verzamelde carrosserie- en opleggerbouwers breeduit op internet voelt de Evenementenhal zich gedwongen zich te verdedigen. “Al ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van branchegerichte vakbeurzen is het antwoord op de behoefte uit de markt. Evenementenhal heeft niet voor niets inmiddels 150 titels op haar beursagenda staan. Het betaalbare en complete concept van Evenementenhal is oorzaak van de sterke groei van de vakbeurzen, zowel individueel als in het aantal beurzen. Met betrekking tot Carrosserie Vakdagen Hardenberg is de status dat vandaag, 25 januari 2013, ruim twee maanden voor de vakbeurs, ruim 75% van de beursvloer al is verkocht. Een beursvloer die de laatste jaren is uitgebreid naar 40.000 m2. Met andere woorden, de groei in het aantal exposanten heeft ook de groei van de beursvloer tot gevolg gehad. Opnieuw een signaal dat er behoefte is vanuit de branche en dat daarin is voorzien”, zo staat in een reactie ondertekend door directeur Theo Schennink.

Evenementenhal wijst er ook graag op dat de ‘boycottende’ bedrijven lang niet alle opleggerfabrikanten en carrosseriebouwers zijn. “De trailerbouwbranche is met de belangrijkste en grootste partijen wel vertegenwoordigd op de komende editie Carrosserie Vakdagen Hardenberg, waardoor ruim 60% van de totale Nederlandse markt zich nu al op de beursvloer presenteert. In de perscommunicatie die is opgestart door een groep bedrijven uit de trailerbouw- en carrosseriebranche, wordt genoemd dat het aantal initiatiefnemers 26 bedraagt, in werkelijkheid zijn dit 20 bedrijven, waarvan 14 trailerbouwers en 6 carrosseriebouwers. Kijkend naar de consequentie voor Carrosserie Vakdagen Hardenberg betekent dat door het wegblijven van deze initiatiefnemers 4 procent niet meer deelneemt aan de komende vakbeurs in Hardenberg. Deze bedrijven vertegenwoordigen nog geen 20 procent van de markt.” Evenementenhal wijst er ook fijntjes op dat in november 2013 een Duitse evenknie van de Carrosserie Vakdagen worden georganiseerd, op aangeven van de behoefte uit de Duitse markt.

Tegelijkertijd melden diverse bedrijven, waaronder VB Trailerbouw, zeker wel op de Carrosserie Vakdagen, beginnend in Hardenberg, te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer