Kenworth K220 is eerste Truck of the Year Australasia • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kenworth K220 is eerste Truck of the Year Australasia

De Kenworth K220 is de winnaar van de eerste editie van de Truck of the Year-verkiezing (TOYA) in ‘Australiasia’, of te wel Australië en Nieuw Zeeland. De award werd uitgereikt op de Brisbane Truck Show.

De nieuwste versie van de K220, die de Australische en Nieuw-Zeelandse vrachtwagenmarkt al enige tijd domineert, moest het opnemen tegen concurrentie van de FUSO Shogun 510, de nieuwste generatie MAN’s en de Iveco S-Way.

Paccar Australia managing director Damian Smethurst nam de prijs in ontvangst tijdens de openingsochtend van de Brisbane Truck Show: “Ik ben er trots op de inaugurele Truck of the Year Australasia award namens Paccar Australia in ontvangst te nemen. Deze prijs behoort ook toe aan onze gewaardeerde klanten die, dankzij de nauwe samenwerking met onze productplanners en engineeringteams, zo’n integraal onderdeel uitmaken van onze productontwikkelingsprojecten.”

“De Kenworth K220 is een enorme stap voorwaarts voor het merk Kenworth hier in Australië en Nieuw-Zeeland”, zei Tim Giles, redacteur van PowerTorque Magazine en voorzitter van de ToYA-jury voor 2023. “De K-serie is al heel lang bij ons op de markt en evolueert keer op keer, maar zowel bij de K200 als zeker bij de K220 is een klassiek truckontwerp volledig getransformeerd. Er zijn veel nieuwe innovaties in deze truck, te veel om hier op te noemen, maar multiplexbedrading, geavanceerde elektronica en de Eaton Endurant XD AMT sprongen er voor de jury uit.”

Deze visie werd gedeeld door collega-juryleden Dave McCoid, redactiedirecteur van Trucking NZ, en Charlene Clark, redacteur van Focus on Transport in Zuid-Afrika.

Op basis van de regels van de International Truck of the Year (IToY) wordt de jaarlijkse prijs toegekend aan de vrachtwagen die het afgelopen jaar op de Australische markt is geïntroduceerd en die de grootste bijdrage heeft geleverd aan de veiligheid en efficiëntie van het wegvervoer. Deze nieuwe jaarlijkse prijs zal in 2024 in Nieuw-Zeeland worden uitgereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer