VIDEO – Trucktalk naast de racebaan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Trucktalk naast de racebaan

In samenwerking met de International Truck of the Year Jury organiseert het FIA European Truck Racing Championship meestal tijdens raceweekends Trucktalks over actuele onderwerpen in de logistieke sector.

Truckcoureurs en tegelijk transportdirecteuren René Reinert, Clemens Hecker en Sven Walter bespreken in deze Trucktalk de uitdagingen voor de sector tijdens de pandemie, het tekort aan vrachtwagenchauffeurs en de gevolgen daarvan voor de bedrijven, alsook de weg naar duurzaamheid.

Tijdens de pandemie is de logistieke sector uitgegroeid tot een van de belangrijkste sectoren voor de levering van dagelijkse goederen en medische benodigdheden.

Ook werd benadrukt hoe belangrijk vrachtwagenchauffeurs in ieders leven zijn voor de levering van goederen en werd benadrukt dat het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in heel Europa al vele jaren een groot probleem is.

“De concurrentie om chauffeurs is zeer intens geworden”, zei Sven Walter. “We moeten de randvoorwaarden voor de chauffeurs verbeteren. De sector heeft een slecht imago, chauffeurs worden geconfronteerd met verslechterende omstandigheden en de sector staat onder toenemende druk om nieuwe arbeidskrachten aan te trekken.”

Het panel bespreekt ook de gevolgen van het akkoord van Parijs voor de bedrijfswagenindustrie, hun visie op duurzame technologieën en het wettelijk kader vanuit de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer