Ga naar hoofdinhoud

Drie voordelen van het kopen van tweedehands vrachtwagens

Veel Nederlanders kiezen ervoor om al tweedehands auto’s aan te schaffen. Logisch natuurlijk aangezien dit veel voordelen biedt. Dezelfde pluspunten zul je ook ervaren als je een tweedehands vrachtwagen aanschaft als transporteur van goederen. In dit artikel informeren we je over deze voordelen zodat je de volgende keer mogelijk ook ervoor kiest om een truck te kopen die al door een ander bedrijf voor je is gebruikt.  

Geld besparen

Nederlanders kopen bijvoorbeeld een Peugeot 308 occasion omdat ze graag geld willen besparen. Dit is dan ook direct dé belangrijkste reden voor het kopen van een tweedehands vrachtwagen. Door dit te doen, kun je namelijk geld besparen. Dat is natuurlijk het geval aangezien een occasion over het algemeen vele malen goedkoper is dan een gloednieuwe vrachtauto die vers van de pers is. Je kunt hierdoor echt duizenden euro’s besparen, wat je natuurlijk graag doet als ondernemer aangezien je deze besparing in iets anders kunt investeren voor je bedrijf. Zorg er wel voor dat de vrachtauto occasion die je koopt nog goed en betrouwbaar is. Gelukkig is dit vaak gewoon het geval, al zul je in sommige gevallen wel even goed onderzoek moeten doen voordat je een geschikt exemplaar tegen het lijf loopt. 

Breed scala aan functies 

Als je eens zoekt naar tweedehands vrachtwagens dan zul je zien dat er ontzettend veel occasion trucks aangeboden worden in ons land. Hierdoor kun je niet alleen geld besparen door een tweedehands vrachtauto te kopen, maar je kunt ook nog eens een model aanschaffen die qua functies precies past bij wat je zoekt tegen een veel lagere prijs dan het geval zou zijn bij een nieuwe truck. 

Lagere afschrijvingskosten 

Heb je vooralsnog alleen maar nieuwe vrachtauto’s gekocht? Je zult dan weten dat dit flink wat duiten kost, maar ook dat de trucks van een extreem goede kwaliteit zijn. Daarnaast zul je ook al te maken hebben gehad met afschrijvingen. De prijs van de gloednieuwe vrachtwagen zal immers aanzienlijk afnemen nadat het voertuig een paar jaar gebruikt is. Als je van het terrein van de dealer bent afgereden in de vrachtauto is het zelfs direct al een aantal duizenden euro’s minder waard. Deze afschrijvingskosten zijn een stuk lager als je een truck occasion koopt. De kans is groot dat je alsnog wat geld verliest op de aankoopprijs als je de vrachtwagen verkoopt, maar het verlies is hoe dan ook vele malen lager dan bij een nieuwe vrachtauto. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer