Ga naar hoofdinhoud

CB zet e-cargobike in voor de stad

Afgelopen week leverde logistiek dienstverlener CB voor het eerst een zending af met zijn eigen elektrische bakfiets. De eerste levering was bij boekhandel Tomey in Culemborg. CB werkt hard aan de verdere verduurzaming van zijn wagenpark. De elektrische bakfiets is een van de initiatieven.

In Culemborg komt CB op veel verschillende adressen voor grotere en kleinere leveringen. 92 procent hiervan leent zich voor bakfietsvervoer. Als het bevalt in Culemborg wil CB ook in de omliggende dorpen leveren met een elektrische bakfiets.

De berijders van de bakfiets werken bij CB via Werkzaak Rivierenland. Naast rijden met elektrische bakfietsen (in eigen beheer of met vervoerspartners) verduurzaamt CB zijn wagenpark onder andere met schonere brandstoffen (als LNG en GTL), schonere motoren (Euro 6 en binnenkort elektrisch), duurzame vervoerspartners (als Parcls en CityHub) en het uitbesteden van zendingen aan vervoerspartner die toch al bepaalde adressen aan doen (waardoor kilometers flink worden gereduceerd).

Op 16 april spreekt CB op het Topsector Logistiek Congres in Rotterdam, waar Manager Vervoer Arjan de Jong de initiatieven om 40 procent CO2 en 70 procent fijnstof te reduceren toelicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer