Centric integreert WMS, TMS en FMS • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Centric integreert WMS, TMS en FMS

Om logistiek dienstverleners en verladers met warehousing-, VAL- en transportactiviteiten beter te ondersteunen heeft Centric haar Locus WMS geïntegreerd met het Plan&Go! TMS.

Centric-Screenshot TMS Plan&GoBeide systemen wisselen onderling informatie uit zodat de operatie in het magazijn en het transport beter op elkaar worden afgestemd. “Inclusief de al bestaande integratie tussen het TMS en Roady fleetmanagementsysteem wordt een operationele informatiestroom gecreëerd, op basis waarvan realtime processturing kan plaatsvinden”, zegt Jerry Caous, Sales & Marketing Manager bij Centric Logistic Solutions.
“Logistiek dienstverleners krijgen geen transportorders maar een servicevraag in de trant van ‘lever zoveel goederen x op die en die dag uit aan afnemer y’. Zo’n vraag bestaat uit een set van operationele taken, die je niet allemaal in een TMS kunt vastleggen”, stelt Caous. “Om deze orders op de juiste manier administratief te verwerken en daarna de activiteiten in het magazijn en het transport goed op elkaar af te stemmen hebben we het Locus WMS geïntegreerd met het Plan&Go! TMS.” Verschillende klanten werkten mee aan deze nieuwe ontwikkeling, die Centric sinds vorige week op de markt brengt.
Centric-Screenshot WMS Locus

In de geïntegreerde Logiworld-oplossing komen orders binnen in Locus, een sturend warehousemanagementsysteem. “Locus berekent in een zo vroeg mogelijk stadium het volume van de orders en stuurt dit door naar Plan&Go!”, licht Caous toe. In het TMS wordt het transport van de orders ingepland, waarna de geplande ritten teruggaan naar het WMS. In Locus starten vervolgens waves, waarbij de opdrachten wordt vertaald naar activiteiten in het magazijn. “Zo kunnen de orders op tijd door Locus bij het juiste laaddock worden klaargezet”, aldus Caous. “En wordt er gebruik gemaakt van boordcomputers, dan kan dit proces ook realtime worden bijgestuurd.”
Caous geeft aan dat er op de vakbeurs ICT & Logistiek vorige week al grote belangstelling werd getoond voor Centric’s nieuwe oplossing. “We zien dat de integratie over de keten heen momenteel moeilijk te realiseren is, maar dat bedrijven wel zoeken naar mogelijkheden om zelf een goede schakel in de keten te zijn”, zegt Caous. “Met het intern beter afstemmen van de warehousing- en transportprocessen kunnen logistiek dienstverleners en verladers nog een hele efficiencyslag maken. Daar zetten wij met de Logiworld-integratie van Locus en Plan&Go! op in.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer