Ga naar hoofdinhoud

Denen controleren op illegale cabotage

De Deense inspectie is het nieuwe jaar begonnen met gerichte controles op illegale cabotage. Met succes, want gedurende drie dagen werden aan zowel nationale als internationale vervoerders boetes opgelegd voor een totaal van 62.500 euro.

De boetes werden uitgedeeld omdat de cabotageregels van drie ritten binnen zeven dagen niet werden nageleefd, de juiste certificaten of vrachtbrieven ontbraken, er fouten in documenten zaten, tol niet was betaald of er defecten aan voertuigen waren.

Tijdens de keuring werd onder meer een vrachtwagen met een 45-jarige Filipijnse chauffeur aangehouden. Toen inspecteurs de vrachtwagen en de bijbehorende documenten onderzochten, bleek dat de chauffeur, die reed voor een groot Deens / Pools bedrijf, meer cabotageritten had gereden dan toegestaan. Bovendien waren er tekortkomingen in de documentatie. Dit leverde een boete op van in totaal 8800 euro. De boete werd betaald, waarna de truck kon blijven rijden.

foto ter illustratie

Ook werd een Roemeense vrachtwagen binnen gehaald voor inspectie, waar bleek dat de 46-jarige Roemeense chauffeur, die reed voor een Deens expeditiebedrijf, ook meer cabotageritten had gereden dan is toegestaan. Bovendien had hij de documenten ook niet op orde wat resulteerde in een boete van eveneens 8800 euro. Ook die werd ter plekke betaald, waarna de chauffeur zijn weg kon vervolgen.

Naast het feit dat de buitenlandse vervoerders die de regels hadden overtreden in de individuele gevallen een waarborgsom moesten betalen, werden vier Deense bedrijven beschuldigd van medeplichtigheid aan de overtredingen.

De inspecties werden uitgevoerd in Horsens, Fredericia, Taulov, Padborg en Sønderborg, allemaal in de provincie Zuidoost-Jutland.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer