‘Dit jaar nog LZV’s tussen NL, Vlaanderen en Luxemburg’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Dit jaar nog LZV’s tussen NL, Vlaanderen en Luxemburg’

Het is goed mogelijk dat er nog dit jaar grensoverschrijdend verkeer mogelijk is tussen Nederland, Vlaanderen en Luxemburg. De Benelux Unie werkt aan een verordening die nog voor de zomer door de ministers van verkeer van Nederland, Vlaanderen en Luxemburg ondertekend kunnen worden. Dat zegt Jan Molema van de Benelux Unie in het Financieel Dagblad. Hij hoopt dat dan eventueel de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen ook te overtuigen is LZV’s toe te laten. TLN is blij met het initiatief.

Raad van Advies  voor De Winter Logistics en Van Es Logistics Molema doet zijn uitspraak in een reportage van het FD over sierteeltvervoerders die met hun LZV Duitsland niet in mogen en zo een kilometer voor de bloemenveiling in Rhein-Maas moeten omkoppelen.

Volgens Molema duurt het te lang voor ‘Europa’ met een oplossing komt. “Nederland en België willen sneller en daarom werken wij aan een verordening. Luxemburg is geen vragende partij, maar zegt niet dwars te zullen liggen.” Hij hoopt dat een overeenkomst tussen de Benelux staten de weg kan plaveiden voor een tolerante houding van Noordrijn-Westfalen tegenover LZV’s.  Molema: “Misschien gaat het net zoals met het Verdrag van Schengen. Dit was een Benelux-akkoord, maar Duitsland en Frankrijk wilden zich er al snel bij aansluiten. Misschien kan de Benelux nu opnieuw de rol van proeftuin voor Europa spelen.”

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is blij met het initiatief en hoopt dat de proef zo snel mogelijk van start kan gaan. “Hiermee laat de Benelux zien dat het serieus is in haar ambitie om te fungeren als logistieke proeftuin voor Europa.” TLN zal samenwerken met de Benelux unie om de Verordening zo snel mogelijk rond te krijgen. “Zoals het er nu uitziet willen, naast Vlaanderen, ook Wallonië en Brussel aan de proef meedoen.” De LZV-proef die Vlaanderen recent startte was niet toegankelijk voor Nederlanders omdat de Vlamingen juist geen grensoverschrijdend vervoer  wilden.

 

 

Bron: FD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer