Duitsland sluit de grenzen met NL toch niet… • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Duitsland sluit de grenzen met NL toch niet…

Het Duitse kabinet heeft besloten dat de grens met Nederland open blijft. In de loop van maandag 6 april kwamen er signalen dat de Duits–Nederlandse grens gesloten zou worden, maar dat bleek uiteindelijk toch niet het geval. Wel moeten mensen die voor een meerdaags bezoek in het buitenland zijn geweest, in quarantaine als zij naar Duitsland terugkeren. Deze eis geldt niet voor goederenvervoer; de grens blijft hiervoor open.

Dat meldt Evofenedex, dat benadrukt dat het voor Nederland essentieel is dat de grens met zijn belangrijkste handelspartner open blijft voor goederen. Nederlandse bedrijven kunnen producten naar Duitsland blijven sturen. Ook kunnen ondernemingen met eigen vervoer gewoon de grens over om in Duitsland handel te drijven. Maandag was er wel al een voorzichtige controle in Venlo.

De organisatie van de nieuwe, strengere quarantainemaatregelen is overgedragen aan de deelstaten. Het is daarom aan de aan Nederland grenzende deelstaten Nedersaksen en Noordrijn–Westfalen om deze te implementeren, terwijl tegelijkertijd de grens open blijft en er niet intensiever gecontroleerd gaat worden dan tot nu toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer