Eurlings: "Geen extra voorwaarden voor LZV's" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eurlings: “Geen extra voorwaarden voor LZV’s”

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat er geen aanvullende voorwaarden gaan gelden voor LZV’s. Hierdoor kan het aantal vergunningen kan worden uitgebreid.

LZVDit is besloten op basis van een onderzoek, dat de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft verricht. Dit onderzoek is in november 2007 van start is gegaan en richt zich met name op de naleving van de vergunningsvoorwaarden.

De IVW heeft geconcludeerd dat gebruikers van LZV’s zich over het algemeen goed aan de voorwaarden houden. Verder heeft Eurlings bekend gemaakt dat hij dit jaar nog met een ’toezichtsarrangement’ voor de voertuigen komt.

Dit alles meldt EVO op haar website. EVO hoopt dat de ontwikkeling in de buurlanden in dezelfde richting gaat. Binnenkort begint in België een proef waaraan waarschijnlijk ook Nederlandse vervoerders kunnen deelnemen. Hopelijk sluiten de voorwaarden van deze pilot aan op de Nederlandse voorwaarden, zodat de combinaties interoperabel inzetbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer