Ga naar hoofdinhoud

Goed jaar voor Quintiq

Ondanks de economische tegenwind wist Quintiq 2008 af te sluiten met een omzet van 30 miljoen euro, een groei van 35 procent ten opzichte van 2007. Vorig jaar was het elfde achtereenvolgende jaar dat Quintiq winst boekte, zo meldt de leverancier van Advanced Planning Systemen (APS).

Quintic op de planning“De crisis startte vorig jaar op het moment dat business to business softwarebedrijven traditioneel de meeste verkopen realiseren. We hadden daarom een scherper negatief effect verwacht op onze omzet en groei. Maar het vierde kwartaal was voor wat betreft licentie-omzet het beste ooit”, vertelt Victor Allis, CEO van Quintiq. Hij geeft aan dat veel bedrijven die de Quintiq planningssoftware in het laatste kwartaal van 2008 aanschaften, werden geconfronteerd met moeilijke marktomstandigheden. Allis: “Zij zien Quintiq als een hulpmiddel om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en de kosten te verminderen om zo te overleven en zelfs te groeien. Dat zorgt, ondanks de wereldwijd verslechterende situatie, voor positieve vooruitzichten voor Quintiq in 2009.”
Allis vertelt dat naast overeenkomsten met nieuwe klanten ook een groot aantal bedrijven die de Quintiq-software gebruiken voor de operationele planning nu ook de Company of Macro Planner hebben aangeschaft voor strategische en tactische planning.
Quintiq uit ’s Hertogenbosch is met haar APS actief in o.a. transport & logistiek, staalbouw, mijnbouw, containerterminals, pakketdiensten en de omroepsector. Het bedrijf bedient vanuit 8 vestigingen klanten over de hele wereld.

Quintic Screenshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer