‘Kijk uit, Ciara komt eraan!’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Kijk uit, Ciara komt eraan!’

Transport en Logistiek Nederland waarschuwt vrachtvervoerders voor de aangekondigde storm van zondag 9 februari. De brancheorganisatie vraagt hen de weerberichten goed in de gaten te houden en te overwegen welke acties ze als ondernemer en chauffeur kunnen nemen om ongelukken te voorkomen, afhankelijk van de code geel, oranje of rood.

Volgens meteorologen zorgt de storm Ciara komende zondag voor harde wind, flink wat regen en vooral stevige rukwinden. In delen van het land staat dan wellicht windkracht 10. Er kunnen windstoten tot 130 kilometer per uur voorkomen, ook in het binnenland.

“Wees voorbereid op extreme weersomstandigheden en maak de juiste afwegingen in het belang van je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers”, aldus TLN. Dat is voor een belangrijk deel de vakkennis van de chauffeurs die als ‘kapitein op het schip’ veilige afwegingen moeten maken. Maar ook vanuit het transportbedrijf (de planning) en de verladers is het van belang om tijdens extreem weer de chauffeurs niet onder druk te zetten en de eisen aan de aflevertijden zo nodig aan te passen.

TLN informeert in eerste instantie zijn leden. Via online berichtgeving, sociale media en vakmedia probeert de branchevereniging zoveel mogelijk transporteurs te bereiken. Zij kunnen hiervoor de speciale folder raadplegen op de website van TLN. De folder is ook in 9 buitenlandse talen verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer