Haeger und Schmidt bouwt trimodale terminal in Lauterbourg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Haeger und Schmidt bouwt trimodale terminal in Lauterbourg

In juni van dit jaar wordt een nieuwe trimodale terminal in gebruik genomen in Lauterbourg aan de Franse Boven-Rijn. Hierdoor krijgt de regio tussen Strasbourg en Karlsruhe een extra behandelingscapaciteit van 80.000 TEU per jaar voor de ontwikkeling van multimodale logistieke ketens. Bovendien kunnen er ook zware ladingen worden geladen.

De exploitatiemaatschappij Lauterbourg Rhine Terminal (LRT) bestaat uit vier bekende Franse en Duitse spelers. Het gaat om Paris Terminal, Compagnie Fluviale de Transport, Port Autonome de Strasbourg en Haeger & Schmidt Logistics. “De uitgebreide terminal biedt ideale omstandigheden voor trimodale overslag en is een strategische uitbreiding van onze aanwezigheid in de regio van de Boven-Rijn “, verklaart Heiko Brückner, Managing Director van Haeger & Schmidt Logistics.

De onlangs gemoderniseerde faciliteit heeft een portaalkraan aan de waterzijde met een capaciteit van maximaal 29 containers per uur. Twee halve treintrajecten van elk 400 m zijn beschikbaar voor de afhandeling van het spoor. Twee nieuwe reachstackers zorgen voor het laden en lossen van de vrachtwagens.

De terminal zal worden geïntegreerd in de bestaande lijndiensten van Haeger & Schmidt Logistics per binnenschip en per spoor tussen de havens aan de Boven-Rijn en de westelijke havens. “Met een economisch sterk achterland in Duitsland en de Elzas is de noordelijke locatie een goede aanvulling op ETK Euro Terminal Kehl en de Rhine Europe Terminals in Strasbourg”, beoordeelt Brückner.

Hij voegt eraan toe: “Bovendien is het voor ons interessant om daar de heavy lift business te ontwikkelen naast de container handling, beide kerncompetenties van ons bedrijf.” Naast een Ro/Ro platform is er ook een heavy lift kraan met een hijscapaciteit van 200 ton beschikbaar voor projectladingen op Lauterbourg Rhine Terminal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer