Ga naar hoofdinhoud

Nieuw project voorspelt reistijden

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en De Verkeersonderneming starten met het project ‘RITS’ (integratie van reistijdverwachting in transportmanagementsystemen). Dit project zorgt ervoor dat planners en chauffeurs beschikken over actuele en betrouwbare informatie over reistijden.

Transics_boordcomputerHierdoor kunnen ritten beter worden gepland en files worden vermeden. Ook worden de aankomsttijden van vrachtwagens bij terminals en distributiecentra nauwkeuriger en betrouwbaarder.

Dankzij investeringen van wegbeheerders, zoals camera’s en ‘lussen’, is sinds kort informatie beschikbaar over actuele verkeerssituaties op de A15 én aansluitende wegen. Volgens de projectleiders is dit uniek in Nederland. In de eerste fase van ‘RITS’ nodigt De Verkeersonderneming marktpartijen uit om in een aantal pilots met historische data reistijdverwachtingen aan te bieden aan planners van wegvervoerders die op de A15 actief zijn.

De Verkeersonderneming brengt de belanghebbende partijen – vrachtvervoerders, leveranciers van transport management systemen én verkeersinformatieleveranciers – samen en levert een financiële bijdrage (max.  45.000 euro) aan de pilot die duurt tot de zomer van 2010. In het najaar van 2009 worden de eerste praktijkresultaten verwacht.

Bedrijven die deel willen nemen, kunnen zich aanmelden bij de Verkeersonderneming, 010-402 6326.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer