Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe boordcomputer van Qualcomm

Met de MCP200 introduceert Qualcomm een nieuwe boordcomputer die geschikt is voor alle communicatienetwerken, inclusief Euteltracs satellietcommunicatie.

Qualcomm MCP 200 boordcomputerDe MCP (Mobiel Computer Platform) 200 wordt ingebouwd in het voertuig en biedt naast de urenregistratie van de chauffeur en het uitwisselen van informatie met de thuisbasis alle mogelijkheden van een moderne boordcomputer: navigatie, geofencing, een verbruiks- en rijstijlanalyse van de chauffeur, het monitoren van de rij- en arbeidstijden, koppelingsmogelijkheden met randapparatuur zoals een documentenscanner en de mogelijkheid om zowel de chauffeurskaart als het massageheugen van de digitale tachograaf op afstand uit te lezen. Ook is de MCP200 in te zetten voor trailer/reefermanagement.

Naast brede toepassingsmogelijkheden stond gebruikersvriendelijkheid voorop bij de ontwikkeling van de MCP200. Daarom is de boordcomputer uitgerust met een groot touchscreen in kleur en een uitschuifbaar toetsenbord. Er worden 15 talen ondersteund en het systeem is voorzien van mogelijkheden voor tekst-naar-spraak.
De nieuwe boordcomputer communiceert via GPRS of UMTS en is voorbereid op de toekomstige generatie communicatienetwerken (3G+). Als extra optie biedt Qualcomm op de MCP200 ook Euteltracs satellietcommunicatie voor transporteurs die de volledige dekking in Europa en daarbuiten nodig hebben.
De communicatie met de boordcomputer en de verwerking van de geregistreerde gegevens verloopt via Qualcomm’s FleetVisor internetplatform. Dit maakt het mogelijk de nieuwe MCP200 – binnen één wagenpark – te gebruiken naast Qualcomm’s bestaande oplossingen, zoals OmniExpress, OmniOne en de bestaande Euteltracs-toepassing.

Qualcomm MCP 200 boordcomputer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer