Nieuwe CAO is officieel AVV • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CAO is officieel AVV

De nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen is afgelopen week officieel algemeen verbindend verklaard. Dit in vervolg op het akkoord dat in november al werd gesloten tussen werknemerspartijen FNV, CNV en de Unie en werkgeverspartijen TLN en VVT. Op 1 januari 2023 is de nieuwe CAO in werking getreden.

Op 9 januari 2023 werd bekend dat de CAO algemeen verbindend (AVV) is verklaard. Door een algemeenverbindendverklaring door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaan de bepalingen in de cao gelden voor alle werkgevers en werknemers die vallen onder de werkingssfeer van de cao Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen. De algemeenverbindendverklaring is op 12 januari 2023 gepubliceerd in de Staatscourant.

TLN heeft een cao-boekje samengesteld waar alle gemaakte afspraken voor werkgevers en werknemers in zijn opgenomen. Het ter hand stellen van het cao-boekje aan werknemers is verplicht. Leden van TLN en bedrijven die zijn aangesloten bij SOOB kunnen de cao-boekjes kosteloos aanvragen via de TLN-website.

Loontabellen 2023
De loontabellen uit de nieuwe CAO zijn in de afgelopen weken al gepubliceerd op de website van TLN. Hieronder nog eens een overzicht van alle loontabellen.

Loontabellen (per 1 januari 2023)

Jeugdlonen (per 1 januari 2023)

Mintreden (per 1 januari 2023)

Bruto toeslagen (per 1 januari 2023)

Verblijfkostenvergoeding (per 1 januari 2023)

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer