Nieuwe Dēzl trucknavigatie van Garmin • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Dēzl trucknavigatie van Garmin

Garmin introduceert twee nieuwe trucknavigatiesystemen met 7” displays – de Dēzl 780 LMT-D en de premium Dēzl Cam™ 785 LMT-D met geavanceerde ondersteunende functies voor wegtransport. Beide navigatiesystemen zijn ontwikkeld om bestuurders verbonden, alert en op de juiste route te houden met ingebouwde Wi-Fi en gratis live services voor verkeer, weer, flitspalen en meer.

De alles-in-één DēzlCam 785 is uitgerust met een ingebouwde dashcam welke automatisch de rit vastlegt en de beelden opslaat in geval van een ongeluk. De dashcam biedt geavanceerde functies om veilig rijden te ondersteunen. Hierbij valt te denken aan waarschuwingen voor kop-staart botsingen (‘forward collision’) en meldingen wanneer er een verandering van rijbaan plaatsvindt (‘lane departure’).

Beide toestellen zijn uitgerust met een helder 7” display met een hoge resolutie en een magnetische steun die de toestellen direct laadt.

Download de gratis Smartphone Link mobile app en de chauffeur ontvangt gratis real-time informatie zoals live verkeersinformatie, weersverwachting, flitspalen en meer. Met de ingebouwde Wi-Fi kunnen chauffeurs eenvoudig hun software, kaarten en Points of Interest (POI’s) eenvoudig en snel updaten.

Daarnaast zijn deze nieuwe Dēzll toestellen voorzien van miljoenen nieuwe en populaire plaatsen om te bezoeken en te ontdekken dankzij de samenwerking met TripAdvisor. Via de functie ‘Dispatch and Track’ kunnen transportcoördinatoren eenvoudig tekstberichten en adressen naar hun bestuurders versturen en zelfs de volledige route van hun bestuurders traceren.

De robuuste Dēzl navigatiesystemen tonen routes afgestemd op de grootte, het gewicht en de lading van de vrachtwagen4, plus alle truckspecifieke navigatiefuncties, zoals waarschuwingen voor brughoogtes en steile hellingen. Met Easy Break Planning ontvangt de chauffeur, naar aanleiding van het aantal gereden uren, tijdig een melding van truckstops, weegstations, rustplaatsen en meer, om even de nodige rust te pakken.

Voor bestuurders die een aanzienlijk deel van hun tijd op de weg doorbrengen, is het handig om onderweg de nodige POI’s (nuttige plaatsen) binnen handbereik te hebben. Chauffeurs ontvangen meldingen van truckstops, parkeerplaatsen, logies en meer. Ze kunnen zelfs truckstops zoeken en filteren op voorzieningen, zoals douches, tankstation, Wi-Fi en een vrachtwagenwasstraat met behulp van de voorgeladen database van Truck & Trailer Services.

Synchroniseer een Bluetooth toestel, zoals een smartphone, om handsfree te kunnen bellen via de geïntegreerde microfoon en de versterkte speakers. Zo kan de chauffeur veilig de handen aan het stuur houden. Bovendien worden met deze koppeling ook inkomende oproepen, tekstberichten en andere app-meldingen weergegeven op het scherm van de Dēzl.

Elke toestel beschikt over voorgeladen Full Europe kaarten en miljoenen populaire en interessante POI’s dankzij Foursquare gegevens.

De nieuwe Dēzl trucknavigatiesystemen zijn compatibel met de Garmin BC™ 35 draadloze achteruitrijcamera (apart verkrijgbaar). Zodra het navigatiesysteem draadloos verbonden is met de achteruitrijcamera kun je eenvoudig voertuigen, voetgangers en andere obstakels zien op het scherm van de navigatie terwijl je achteruitrijdt.

De Garmin Dēzl 780 LMT-D en DēzlCam 785 LMT-D zijn verkrijgbaar vanaf eind april 2018 voor een adviesverkoopprijs van respectievelijk 479,99 euro en 529,99 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer