Nieuwe release ORTEC TD • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe release ORTEC TD

ORTEC heeft een nieuwe release uitgebracht van ritplanningssysteem ORTEC Transport & Distribution (TD). De focus in deze nieuwe versie ligt op meer gebruikersgemak en het inzetten van de plansoftware via internet. Ook is voor verschillende branches nieuwe functionaliteit toegevoegd.

OrtecEen van de aanpassingen in ORTEC TD 2010 is de verbeterde look&feel. Een voorbeeld daarvan is een vernieuwd scherm met ritvoorstellen. “Naast het zicht op de verschillende alternatieven voor de beste route toont dit scherm ook al de ‘toekomstige’ rit met het nieuwe transport. Het voordeel daarvan is dat de planner goed kan zien op welke plaats de order gepland zal worden”, vertelt Product Manager Theodoor Thorn.

Nieuwe functionaliteit heeft ORTEC toegevoegd aan de toepassingen voor intermodaal, container-, tank-/vloeistoffen- en pallettransport. “Bij tanktransporten kan de planningssoftware worden gebruikt voor het maken van laad- en losplanningen in batches”, noemt Thorn als voorbeeld. “Hierbij wordt het meest logische compartiment toegewezen en houdt het systeem rekening met de overige belading, asbelasting en ullage.” Een ander voorbeeld is dat intermodale ritten nu kunnen worden verdeeld aan de hand van transportmodus, waardoor de planner eenvoudiger orders aan charters kan toewijzen. Ook is de weergave ‘pont/trein’ toegevoegd zodat trailers gemakkelijker te koppelen zijn aan de vertrektijden van veerponten en treinen.

Aan ORTEC TD zijn daarnaast een ‘Congestions Patterns’ module en een webclient toegevoegd. Dankzij de congestion patterns kan ORTEC TD rekening houden met de vertraging door de gebruikelijke files op een traject. De webclient maakt het mogelijk het ritplanningssysteem ook via internet te gebruiken. “ORTEC TD is dan toegankelijk vanaf elke locatie met een internetverbinding”, licht Thorn toe. Bij de webclient hoeft de gebruiker de plansoftware niet meer zelf aan te schaffen, maar maakt er tegen een vast maandbedrag gebruik van. “Daardoor kunnen de kosten voor ‘total cost of ownership’ naar beneden worden bijgesteld, wat de business case voor de implementatie ten goede komt”, aldus Thorn. Hij geeft aan dat ORTEC in staat is om er – net als bij de live-updates in de normale versie – voor te zorgen dat gebruikers via de webclient ook continu de beschikking hebben over de laatste informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer