Ga naar hoofdinhoud

Ontmoedigingsbeleid inklimmers Zevenbergschen Hoek slaat aan

Het probleem met inklimmers lijkt in Zevenbergschen Hoek opgelost. In verhouding worden er nog maar heel weinig meldingen gedaan. Een resultaat van goede samenwerking tussen instanties. Maar: alertheid blijft noodzakelijk. Dat meldt TLN op basis van berichtgeving van BN/De Stem.

 Een politiewoordvoerder verklaart dat het inklimmersprobleem geen issue meer is. “Het hele jaar waren er hooguit drie.” Reden voor de drastische afname? Daarvoor verwijst de gemeente Moerdijk naar het ontmoedigingsbeleid, te danken aan de continue controles en goede samenwerking tussen gemeente, de afdeling Vreemdelingenpolitie/Identificatie en Mensenhandel (AVIM), de landelijke politie-eenheid en Koninklijke Marechaussee.

Volgens de instanties werkten twee praktische maatregelen in het bijzonder: het snoeien van bosjes op gemeentelijke grond en de afspraak met de pachter van de grond dat er dit jaar geen maïs op het perceel staat. Vluchtelingen kunnen zich daar dan niet meer goed verbergen.

TLN is blij met de genomen maatregelen op deze locatie, zoals het snoeien van struiken. Helaas verplaatst het probleem zich wel steeds meer landinwaarts en hebben we daar te maken met een toename. Alertheid op inklimmers blijft dus noodzakelijk bij transportondernemers en chauffeurs.​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer