Onverwachte afsluiting Wijkertunnel door krakkemikkig ventilatiesysteem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Onverwachte afsluiting Wijkertunnel door krakkemikkig ventilatiesysteem

De transportsector is weer overvallen door een plotselinge maatregel van Rijkswaterstaat. Dit keer kondigt de wegbeheerder nog geen 24 uur van te voren aan dat de Noord-Hollandse Wijkertunnel voor onbepaalde tijd dicht gaat voor vrachtverkeer en touringcars. “Schandalig, dat dit weer op deze manier gaat”,, zegt TLN-voorzitter Elisabeth Post.

In de Wijkertunnel is een aantal ventilatoren defect waardoor bij een calamiteit met veel rookontwikkeling onvoldoende rook uit de tunnel geblazen kan worden. Voor onbepaalde tijd gaat de Wijkertunnel dicht voor vrachtverkeer en touringcars.

“Het is een schande dat we zo met de infrastructuur omgaan”, briest een geagiteerde Elisabeth Post. “Het auto- en vrachtverkeer zijn belangrijk voor onze economie, dan mag je ook verwachten dat het onderhoud aan de infrastructuur op orde is. Daar heeft het met dit soort zaken geen schijn van. Natuurlijk, veiligheid gaat voor alles maar met mij begrijpt ook onze achterban niet waarom Rijkswaterstaat ineens geconfronteerd wordt met een aantal rookmelders dat tegelijk stuk gaat. Laat staan waarom het mogelijk weken moet duren om ze te vervangen.”

Vanaf vrijdagochtend 8 oktober 05.00 uur mag er in beide richtingen geen vracht- en touringcarverkeer door de Wijkertunnel (A9). Vrachtwagens en bussen worden omgeleid via de naastgelegen Velsertunnel, de Coentunnel en Zeeburgertunnel (A10) en moeten rekening houden met extra reistijd. Dit is een route waar veel vrachtverkeer gebruik van maakt. De bereikbaarheid van IJmuiden, de Amsterdamse Haven en de Zaanstreek komt door deze afsluiting behoorlijk onder druk te staan. Het gaat om een kwart minder capaciteit aan tunnels; de afsluiting betekent extra drukte en mogelijk files bij de andere tunnels. Dat moet zo kort mogelijk duren.

Post: “Dit incident onderstreept nogmaals dat het onderhoud van vitale infrastructuur in Nederland onder grote druk staat. Het is van het grootste belang dat het komende kabinet zijn portemonnee trekt om betere controle te krijgen over de infrastructuur.”

2 reacties op “Onverwachte afsluiting Wijkertunnel door krakkemikkig ventilatiesysteem

  • Stickie

    Beter al ons geld weg geven aan het buitenland ipv van eerst hier boel in orde maken goed bezig regering..

  • Sjaak003

    Ach ja… Onze overheid… Tientallen miljarden mobiliteitsopbrengsten per jaar er door jubelen aan weet ik wat al, behalve mobiliteit, en bij Rijkswaterfaal gaat diversiteitsgejank inmiddels ook al even boven competentie, dus wat verwacht je dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer