Oplossing Nooteboom voor vervoer generatoren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Oplossing Nooteboom voor vervoer generatoren

De engineers van Nooteboom Total Solutions hebben een oplossing bedacht om de loodzware generatoren van grote windturbines te kunnen laden en lossen zonder dat hieraan nog een mobiele kraan te pas komt. De eerste 3 systemen van deze nieuwe transportoplossing zijn onlangs uitgeleverd aan het Deense transportbedrijf Frank Norager, één van de grootste internationale spelers op het gebied van windmolenvervoer.

Nooteboom Total SolutionsEen van de grootste windturbineproducenten ter wereld, het Deense Vestas, optimaliseert de interne logistiek rondom de 2 MW nacelles. Op zogeheten ‘base frames’ vindt een generator – in vakjargon een ‘nacelle’ – zijn weg door het productieproces. Om vervolgens op dit ‘base frame’ als gereed product op transport te gaan. Net zoals de door Nooteboom ontwikkelde Mega Windmill Transporter voor de 3 MW nacelle, hoeft nu bij het laden en lossen van de 2 MW nacelle geen gebruik te worden gemaakt van een mobiele kraan.

Nooteboom ontwikkelde zo’n acht jaar geleden een eerdere oplossing voor het vervoer van de 2 MW nacelle. Daarbij werd gebruik gemaakt van laadvloeradaptoren en een laadvloer die daaraan gekoppeld kan worden. Doordat Vestas de interne logistieke kosten wilde verlagen, heeft men dit “base frame” ontwikkeld. Vervolgens heeft Vestas aan Nooteboom gevraagd hiervoor de beste transportoplossing te ontwikkelen.

Nooteboom Total Solutions heeft op basis van het door Vestas bepaalde ‘base frame’ deze oplossing ontwikkeld, die zonder gebruik van een mobiele kraan de 2 MW nacelle kan laden en lossen. Door de flexibiliteit in de aankoppeling van de laadvloer te integreren is het mogelijk om zelfs op de meest kleine windmolenlocaties te laden en te lossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer