Ga naar hoofdinhoud

Pacton tankcontainerchassis voor Ter Maat

Pacton leverde recent een multifunctioneel tankcontainerchassis aan de firma Ter Maat uit Goedereede. Het chassis is geschikt voor het transport van 1×40’, 1×30’, 2×20’, 1×20’ centraal en 1×20’oversized containers. Pacton heeft in nauw overleg met de heer ter Maat de exacte posities van de twistlockbalken bepaald, zodat altijd de best mogelijke koppelingsdruk behaald kan worden.

Het grote aantal twistlocks maakt het mogelijk om verschillende afmetingen containers te vervoeren. De achterbumper is uitschuifbaar gemaakt zodat deze naar achteren kan worden geschoven wanneer en met overstekende container wordt gereden.

Het chassis is uitgerust met 3 stuks 9-tons SAF assen met schijfremmen een aslift op de voorste en achterste as, zo kan de bandenslijtage worden beperkt. Ook kan er middels het liften van de assen de koppelingsdruk worden verbeterd, wanneer er wordt gereden met zware containers op de achterste posities.

De achterste as is voorzien van en naloop fusee as, welke de manoeuvreerbaarheid van het chassis bevorderd. Verder is het chassis voorzien van een ADR-pakket en RVS lekbakken en loopplaten zodat deze geschikt is voor het transport van tankcontainers.

Om roestvorming tegen te gaan is het chassis volledig geschoopeerd. De Goodyear banden zijn voor zien van Alcoa velgen, wat samen met de RVS accessoires en het volledig rood gespoten chassis zorgt voor een strakke afwerking.

De firma Ter Maat is in 2012 begonnen, het werk bestaat vooral uit het korte op en afzet werk in de zeecontainers.  Ter Maat: “Voor mijn werk heb ik ervoor gekozen om een combinatie neer te zetten waarmee ik milieubewust en rendabel kan werken. Door mijn speciale op maat gemaakte chassis kan ik nu in plaats van 100 procent (1 volle container), 150 procent (1 volle en 1 lege container) meenemen. Ik rijd nu een aantal maanden met mijn combinatie, en dit werkt naar volle tevredenheid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer