‘Britten, blijf toch gewoon in de EU’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Britten, blijf toch gewoon in de EU’

Minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier Kajsa Ollongren heeft op het D66-Congres een opmerkelijke oproep aan Groot-Brittannië gedaan om toch vooral in de EU te blijven.

Dat ís opmerkelijk, omdat het merendeel van de politici alleen maar koortsachtig werkt aan oplossingen om zo goed mogelijk om te gaan met een Brexit. In haar speech zette Ollongren uiteen dat de Brexit tot nu toe alleen maar nadelig voor Groot-Brittannië heeft gewerkt en dat de aanstichters ervan, Nigel Farrage en Boris Johnson, zich inmiddels allang in stilte hullen. “De Brexit levert niets op behalve een steeds groter wordende chaos”, zo zei Ollongren volgens het AD tijdens het congres.


Foto: Arenda Oomen

In haar speech was vicepremier Ollongren heel wat feller en richtte ze zich direct tot de Britten: “De komende week gaan de Britten in het House of Commons belangrijke stemmingen tegemoet over de Brexit. En ik wil hier een oproep aan hen doen. In de 21ste eeuw kun je als Europese natiestaat niet in je eentje Rusland en China aan. Brexit levert niets op behalve een steeds groter worden de chaos. En daarom zeg ik: Doe. Het. Niet. Britse vrienden, blijf in de EU!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer