Ga naar hoofdinhoud

“Verlenging A4 300 miljoen euro duurder”

De verlenging van de A4 tussen Delft en Schiedam wordt misschien wel 300 miljoen euro duurder dan gepland. Dat zegt José Chung, statenlid voor GroenLinks in de provincie Zuid-Holland, in het Algemeen Dagblad.

a4Voor de zeven kilometer lange verbinding is nu een bedrag van 641 miljoen euro uitgetrokken. Dat wordt zeker 920 miljoen, vreest Chung. “Oftewel voor iedere kilometer 131 miljoen euro: met afstand het duurste stukje asfalt van Nederland. Ik dacht dat we een akkoord hadden en ook vast budget.”

Volgens de Schiedamse belangenorganisatie Sobo zouden de kosten nog veel hoger kunnen uitpakken. “We praten nu over prijspeil 2009, maar die weg ligt er pas in 2015. Wij hebben berekend dat we dan op 1,2 miljard euro zitten”, zegt John van Gastel van Sobo.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat kan zich niet in de bedragen herkennen, laat een woordvoerder weten.
Het extra geld voor de A4 zou nodig zijn voor de aanpak van de aansluiting van de weg op het verkeersknooppunt Kethelplein (A4/A20) in Schiedam. Ook voor de tunnel die tussen de woonbebouwing in Schiedam en Vlaardingen moet gaan lopen, is nog geen oplossing gevonden, evenmin over het aantal op- en afritten. Omwonenden hebben geëist dat de nieuwe weg niet te zien, te horen en te ruiken mag zijn. Een A4 op maaiveld is voor hen niet aan de orde.

De komst van de A4 tussen Delft en Schiedam moet de dagelijkse file-ellende tussen Den Haag en Rotterdam gaan oplossen. De aanleg zou in 2011 moeten beginnen en vier jaar later klaar zijn.

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat hoopt in september eindelijk een knoop door te hakken over het slepende A4-dossier, waarover al decennia wordt gedebatteerd. Volgende maand brengt Rijkswaterstaat de milieu-effect-rapportage over de geplande weg uit. Dan is er ook weer een inspraakronde over het voorstel.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer