Ga naar hoofdinhoud

PvdA wil geldtransport nationaliseren

Er is na het faillissement van SecurCash nog maar één geldtransporteur over in Nederland en dat is riskant, vindt de PvdA. De partij pleit er daarom voor om het geldtransport te nationaliseren. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

PvdA Kamerlid Henk Nijboer spreekt in de krant zijn zorgen uit. “Als de enige overgebleven geldtransporteur ook failliet gaat, medewerkers zouden gaan staken, of het bedrijf alleen geld zou willen vervoeren tegen een torenhoge prijs, dan hebben we echt een probleem. Dan worden pinautomaten niet meer gevuld en kunnen winkeliers hun contant geld niet meer kwijt. Dat is echt een publiek belang.” Minister Hoekstra van Financiën deelt de zorgen van Nijboer niet. “Ik heb niets gehoord over problemen met het geldtransport”, aldus Hoekstra, die wel vindt dat er risico’s zijn en de Nederlandsche Bank vraagt die te onderzoeken. Het nationaliseren van het geldtransport is volgens hem echter ‘drie bruggen verder’.

Bron: ND

 

2 reacties op “PvdA wil geldtransport nationaliseren

  • Floris Ooms

    Als het geldtransport genationaliseerd zou worden dan kan dat mooi ondergebracht worden bij de Dienst Vervoer en ondersteuning van het ministerie van Justitie.

    Krijgen deze werknemers wat meer variëteit in hun dagelijkse werkzaamheden.

  • Erik

    Gelijk mee beginnen G4S is een killing bedrijf, gaat eerst onder de prijs zitten en voert het daarna op zie geldvervoer België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer