Radeloze Britten willen half jaar ongelimiteerde cabotage • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Radeloze Britten willen half jaar ongelimiteerde cabotage

De Britse overheid zit met de handen in het haar door de logistieke problemen die zijn ontstaan met de Brexit en het chauffeurstekort. In de aanloop naar Kerst willen de Britten het voor buitenlandse chauffeurs nu mogelijk maken ongelimiteerd cabotageritten te rijden. Dat meldt de BBC.

Momenteel mogen Europese chauffeurs twee trips per week maken, maar dat moet verruimd worden naar een ongelimiteerd aantal ritten per twee weken.

De wijzigingen moeten nog worden goedgekeurd. Volgens de Britse regering kunnen ze tegen het einde van dit jaar van kracht worde, voor een duur van maximaal zes maanden. Volgens de regering zou het aantal leveringen van vrachtwagens met duizenden per maand toenemen, zodat meer goederen – vooral levensmiddelen en artikelen die via havens worden aangevoerd – op tijd kunnen worden geleverd.

De Britse transportsector heeft haar bedenkingen bij het plan. “Veel Britse transportondernemers zullen gefrustreerd zijn over de mogelijkheid dat hun werk naar EU-bedrijven gaat in een tijd waarin het bevorderen van de werkgelegenheid voor een nieuwe generatie Britten blijkbaar de prioriteit van de regering is en zij geen ongecontroleerde immigratie willen – wat dit in ieder geval voor zes maanden is,” zei de Road Haulage Association. “Hoewel het de toeleveringsketen voor Kerstmis kan helpen, kunnen de gevolgen voor hardwerkende Britse transportbedrijven aanzienlijk zijn, in de zin dat ze werk verliezen aan goedkopere rivalen uit de EU.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer