Ga naar hoofdinhoud

“Ramspolbrug aanpassen voor transport”

TLN en EVO hebben in een inspraakreactie laten weten het een goede zaak te vinden dat in het Ontwerp-Tracébesluit is gekozen voor een robuust en toekomstvast ontwerp voor de N50 tussen Ramspol en Ens. Dit houdt in dat de autoweg wordt voorzien van 2×2 rijstroken met een ongelijkvloerse aansluiting bij Ens en een hogere Ramspolbrug.

Ramspolbrug wordt verbreedTLN en EVO wijzen er op dat het zaak is om het aantal brugopeningen voor recreatief vaarverkeer te verminderen, ondanks het plaatsen van de hogere brug. Dit blijft een aandachtspunt, omdat het sterke invloed heeft op de betrouwbaarheid van het betreffende traject voor het vrachtverkeer en bovendien op de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit.

Tevens pleiten TLN en EVO voor een snelle aanvang van de uitvoering van de plannen. Mede gezien de huidige technische staat van de brug en de afloop van de levensduur, dient zo spoedig mogelijk te worden begonnen met de reconstructie. Bovendien zijn TLN en EVO er voorstander van om de nieuwe brug open te stellen voor ecocombi’s met een totaalgewicht van 60 ton. Momenteel geldt ter hoogte van de Ramspolbrug een gewichtsbeperking van 50 ton. In deze tijden van economische recessie moeten vervoerders innovatieve oplossingen zoals de inzet van ecocombi’s kunnen gebruiken om zo het transport rendabel te houden. Het stellen van beperkingen aan gewicht, zoals bij de Ramspolbrug, vormt daarbij een ernstige belemmering.

Het traject van de N50 tussen Ramspol en Ens is in zowel het kwaliteitsnet goederenvervoer Flevoland als het kwaliteitsnet goederenvervoer Oost-Nederland opgenomen. Hieruit blijkt dat het traject voor het vrachtverkeer een belangrijke verbinding vormt tussen Flevoland en Noord- en Oost-Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer