Register open voor boetes uit het Verenigd Koninkrijk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Register open voor boetes uit het Verenigd Koninkrijk

Transporteurs worden momenteel geconfronteerd met een grote hoeveelheid boetes voor het niet-registeren van voertuigen in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf vandaag kunnen zij deze boetes registreren bij Transport in Nood. Het gaat veelal om overtredingen die jaren geleden zijn begaan en met bedragen die kunnen oplopen tot in de twee ton. Door de boetes te registeren wil Transport in Nood samen met Transport en Logistiek Nederland inzichtelijk krijgen hoe groot het probleem precies is.

De boetes worden door een commerciële partij verstuurd, die namens de Britten de boetes innen: EPC PLC. Het gaat dan bijvoorbeeld om het ontbreken van de registratie om milieuzones binnen te rijden. Doordat boetes jarenlang niet zijn geint, worden sommige bedrijven geconfronteerd met een enorme stapel aan boetes.

 “Zelfs als de boetes voor de overtredingen terecht zijn, is het wel belangrijk dat ook de procedures correct gevolgd worden”, zegt Marina Fliers, adviseur ledenservice internationaal van TLN. “Als je ineens een stapel boetes in de brievenbus krijgt die bij elkaar opgeteld kunnen oplopen tot in de duizenden Euro’s’ dan geeft dat wel te denken. Bedrijven hebben dus niet de kans gehad om bij een relatief kleine overtreding het gedrag aan te passen.”

“Samen met Transport in Nood zijn er bij een aantal boetes wel vraagtekens en lijken bedrijven onterecht beboet te zijn”, vertelt Fliers. “Met de database kunnen wij in gesprek gaan met de verschillende instanties in het Verenigd Koninkrijk om te kijken hoe deze zeer vervelende situatie kan worden opgelost.”

Bedrijven kunnen hier de boetes registreren. Voor vragen kunnen bedrijven vrijblijvend contact opnemen met Transport in Nood via info@transportinnood.nl of 031850719600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer