Roemeens wegtransport krijgt 60 miljoen euro om gevolgen oorlog op te vangen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Roemeens wegtransport krijgt 60 miljoen euro om gevolgen oorlog op te vangen

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gegeven aan een Roemeense regeling van 60,7 miljoen euro ter ondersteuning van ondernemingen die actief zijn in het goederen- en personenvervoer over de weg in de context van de Russische invasie in Oekraïne. De regeling is goedgekeurd op grond van de tijdelijke kaderregeling inzake staatssteun, die de Commissie op 23 maart 2022 heeft goedgekeurd.

Vicevoorzitter Margrethe Vestager, belast met het mededingingsbeleid, verklaarde: “Met deze regeling van 60,7 miljoen euro zal Roemenië steun verlenen aan de sector van het wegvervoer die zwaar te lijden heeft onder de stijging van de brandstofprijzen als gevolg van de huidige geopolitieke crisis en de daarmee gepaard gaande sancties. Dit is een belangrijke stap om de economische gevolgen van Poetins oorlog tegen Oekraïne te verzachten. Wij blijven achter Oekraïne en zijn bevolking staan. Tegelijkertijd blijven we nauw samenwerken met de lidstaten om ervoor te zorgen dat nationale steunmaatregelen tijdig, gecoördineerd en doeltreffend kunnen worden genomen, terwijl tegelijkertijd het gelijke speelveld op de interne markt wordt beschermd.”

Doel van de regeling is liquiditeitssteun te verlenen aan bedrijven die getroffen zijn door de stijging van de brandstofprijzen als gevolg van de huidige geopolitieke crisis en de daarmee samenhangende sancties, en er tegelijk voor te zorgen dat het goederen- en personenverkeer over de weg niet wordt onderbroken. De maatregel staat open voor ondernemingen, ongeacht hun omvang, die goederen- en personenvervoer over de weg verrichten en over een geldige communautaire vergunning beschikken, en die door de huidige crisis zijn getroffen.

Eén reactie op “Roemeens wegtransport krijgt 60 miljoen euro om gevolgen oorlog op te vangen

  • Ron Lacet

    Waar blijft de compensatie voor de Nederlandse transporteurs
    Onze brandstofprijzen zijn toch ook een gevolg van de, oorlog, in de Oekraïne.
    De Oekraïne is toch de groot leverancier van gas en olie en graan wereldwijd.
    Althans dat beweren die randdebielen in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer