Ga naar hoofdinhoud

Slim digitaal samenwerken

Het ministerie van Economische Zaken heeft het programma ‘Nederland Digitaal in verbinding’ deze maand verder uitgebreid. EZ stelt één miljoen euro extra beschikbaar, bovenop de drie miljoen euro die sinds 2007 jaarlijks binnen dit programma te besteden zijn.

digitale samenwerking“Ook de sector transport en logistiek kan gebruik maken van financiële ondersteuning via Nederland Digitaal in verbinding (nidv)”, vertelt Maurice Kriatkow, innovatie-adviseur van Syntens, dat het nidv-programma uitvoert. Zijn ervaring is dat ondernemers vaak wel intern zijn geautomatiseerd, maar dat de ICT achterblijft als het om onderlinge samenwerking gaat. “Via nidv ondersteunen we ondernemers om slimmer te gaan samenwerken met behulp van ICT”, aldus Kriatkow.

In het kader van ndiv biedt Syntens o.a. een ICT-kansenscan en organiseert het vooronderzoekstrajecten of workshops. Zo organiseerde Syntens onlangs een workshop over digitaal factureren. “Hiermee lieten we onder meer enkele transporteurs zien hoe je digitaal factureren kunt gebruiken en wat het oplevert”, vertelt Kriatkow. Ook zette Syntens een vooronderzoektraject op om te bekijken in hoeverre RFID toepasbaar is voor de transportsector. “Dit vooronderzoek is gefinancierd via ndiv”, aldus Kriatkow. Meer voorbeelden van ondersteuningstrajecten binnen ‘Nederland Digitaal in verbinding’ zijn te vinden op www.ndiv.nl.

Daarnaast stelt Syntens zich op als onafhankelijk klankbord tussen partijen die willen gaan samenwerken. “We fungeren als makel en schakel tussen de ondernemers om zo helder te krijgen wat iedereen van elkaar verwacht”, licht Kriatkow toe. “Het digitale traject is dan de volgende stap.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer