Ziegler rijdt cargobike van zes meter lang • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ziegler rijdt cargobike van zes meter lang

De Belgische logistiek dienstverlener Ziegler heeft in haar thuisstad Brussel een nieuwe lastmile service opgezet met cargobikes. Maar niet zo maar een cargobike, maar eentje met een totale lengte van maar liefst zes meter!

Stadscentra in België gaan steeds meer op slot voor grote en vervuilende voertuigen, maar cargobikes (of vrachtfietsen) worden overal met open armen ontvangen. Ziegler wil de cargobike in een groot aantal steden gaan inzetten, maar start in Brussel.

De extra lange cargobike van Ziegler is al in gebruik. Hij is in totaal zes meter lang, de trailer achter de fiets is maar liefst 3,6 meter lang. De forse trailer heeft een inhoud van 4,3 kubieke meter en het maximale laadvermogen bedraagt 500 kg. Cijfers die bij een bestelauto helemaal niet zouden misstaan!

Ziegler zet de komende maanden tien van deze cargobikes in voor last-mile transport in het centrum van Brussel. Volgens het transportbedrijf past de cargobike in haar logistieke netwerk. Ziegler kan gebruik maken van diverse cityhubs in Brussel. Volgens Ziegler zijn de fietsen voorzien van track en trace en kunnen ze tot 25 stops in twee uur tijd maken. In principe zijn alle soorten goederen te vervoeren met de cargobike, inclusief geconditioneerd transport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer