Ga naar hoofdinhoud

Typegoedkeuring AGR/GPS voor Data2Track

Data2Track heeft als eerste partij in Nederland de typegoedkeuring ontvangen voor het transport van dierlijke mest. Hiermee voldoet AGR Cockpit van Data2Track aan de nieuwe wettelijke eisen die op 1 april 2015 ingaan en zijn vastgelegd in de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet voor het vervoer van vaste mest.

AGR Cockpit

De AGR Cockpit bestaat uit een bedieningspaneel (actief deel) wat in de cabine wordt geplaatst en een trailer controller (passief deel), welke wordt bevestigd op de as van de bakwagen, aanhanger en/of oplegger. Bij het laden of lossen wordt automatisch de verplichte informatie verstuurd naar RVO. De AGR Cockpit is een uniek systeem dat de verplichte registratie van meststoffen combineert met diverse boordcomputer functies, waaronder een berichtenmodule, een ritregistratiesysteem, een geïntegreerde trucknavigatie, een urenregistratie met koppeling cao-verloning en een AGR/GPS module België. Data2Track heeft een typegoedkeuring transport situatie C ontvangen. Dit betekent de meest uitgebreide keuring, waardoor de goedkeuring geldig is voor alle transport situaties (walking floor, motorwagen/aanhanger met vaste bakken en motorwagen/aanhanger geschikt voor containertransport).

Betrouwbaar en storingsvrij

AGR Cockpit 2Wilbert de Vlieger, Technisch Directeur Data2Track: “Toen we vorig jaar de nieuwe regels voor AGR-GPS vaste mest ontvingen, waarin een automatisch laad/los-signaal vereist was en waarbij het systeem met het vaste chassis van het transportmiddel verbonden moest zijn, was de oplossing voor ons snel duidelijk. Een draadloos radio-systeem tussen oplegger of aanhangwagen en onze AGR cockpit in de cabine was op basis van minder goede ervaringen met de draadloze AGR-GPS oplossing voor België niet geschikt. De eisen voor het nieuwe AGR-GPS systeem in Nederland liggen daarnaast een stuk hoger en zijn veel complexer dan het systeem voor België, mede door het automatische laad/los-signaal. Wij hebben gekozen voor een bekabeld CANBus systeem, waar we al meer dan 4 jaar internationaal zeer goede ervaringen mee hebben opgedaan in geconditioneerd veevervoer. Dit CANBus systeem heeft zich de afgelopen jaren dan ook bewezen als een betrouwbare en storingsvrije methode voor data communicatie in een dergelijke omgeving.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer