Vakbonden niet tevreden met 5 procent loonsverhoging • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vakbonden niet tevreden met 5 procent loonsverhoging

Afgelopen week voerden de vakbonden en werkgevers de 3e onderhandelingsronde voor de CAO beroepsgoederenvervoer. Bij aanvang van de onderhandelingen hebben de vakbonden aan de werkgevers duidelijk gemaakt dat ze aanzienlijk betere tegenvoorstellen verwachten. Hoewel werkgevers TLN/VVT blijven aangeven op korte termijn een CAO te willen afsluiten, blijkt daar uit hun tegenvoorstellen weinig van, zeggen de vakbonden.

Alles bij elkaar willen de werkgevers een iets hogere loonsverhoging (5,5 procent) en een gedeeltelijke reiskostenvergoeding afspreken. Daarnaast ook een aantal tegenvoorstellen die volgens de vakbonden te vaag zijn/of op de lange baan worden geschoven.

Alle vakbonden hebben aan de onderhandelingstafel laten weten dat de tegenvoorstellen ver onder de maat zijn en dat verder onderhandelen alleen zin heeft als er aanzienlijk betere voorstellen komen. Werkgevers gaan daarover in gesprek met hun achterban.

FNV Transport & Logistiek gaat de komende periode ook gebruiken om met hun achterban te spreken. Op 14 oktober staat het volgende CAO-overleg gepland. Een overleg wat FNV Transport & Logistiek heeft alleen zin heeft als werkgevers wel met aanzienlijk betere voorstellen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer