56 Volvo's voor CB • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

56 Volvo’s voor CB

CB gaat een groot deel van haar wagenpark vervangen en uitbreiden met in totaal 56 Volvo FL-, FM- en FH-trucks. CB staat ook bekend als Centraal Boekhuis. De trucks zullen gefaseerd worden geleverd door Volvo Trucks-dealers Van Dijk Groep in Culemborg en Nebim in Dendermonde.

CB UtrechtCB is de logistieke schakel voor klanten in de sectoren Media, Healthcare en Fashion. Het bedrijf heeft zijn logistieke diensten in 2012 fors uitgebreid. Deze stap werd vergezeld met de introductie van een nieuwe huisstijl. CB is van oudsher een belangrijke spil in de boekenbranche, en blijft in deze sector innoveren. Om te kunnen blijven groeien is daarnaast schaalvergroting gezocht in andere sectoren.

Healthcare en Fashion passen goed bij de logistieke visie van het bedrijf, die zich vertaalt in de fijnmazigheid van het netwerk en ook de ervaringen die zijn opgedaan met e-commerce spelen een rol. Het wagenpark is voor CB van essentieel belang voor de bedrijfsvoering. Ron Lam, Manager Vervoer: “De transitie van CB naar andere markten is een aantal jaren geleden ingezet. Wij hebben de expertise en door het boekenvak ook het netwerk in Nederland en België. Dat maakte de uitbreiding naar andere sectoren een logische stap. De kosten blijven door de schaalvergroting bovendien beheersbaar. Logistiek is uiteindelijk onze core-business.”

chauffeurCB stond tegelijkertijd voor een enorme vervanging en uitbreiding van het wagenpark. Voor deze operatie werden drie merken geselecteerd, waarbij de vraag niet alleen uitging van de prijs, maar ook hoe het wagenpark in te richten om aan alle logistieke uitdagingen  te kunnen voldoen.

Karel ter Burg, Manager Facilitaire Dienst: “We hebben door onze vraagstelling en criteria de beste dealer, het beste merk en de beste prijs gekregen. In totaal gaat het bij de vervanging en uitbreiding om vijf trekkers, één LZV combinatie, 32 bakwagens in Nederland en 18 bakwagens in België. De bakwagens betreffen Volvo FL (18-ton GVW) trucks, daarnaast worden er Volvo FM-trekkers en één Volvo FH voor de LZV geleverd. Alle trucks zijn uitgerust met Volvo I-Sync of Volvo I-Shift. We hebben voor het distributiewerk bewust gekozen voor langere cabines om voor de chauffeurs een optimaal werkklimaat te creëren. Het onderhoud brengen we onder bij Van Dijk Groep, waardoor we een hoge productiviteit kunnen realiseren. In de totale deal zijn tevens de diensten van Van Dijk met betrekking tot Code 95 meegenomen. Het traject over productkennis en het nieuwe rijden is bij hen goed verzorgd en in het verlengde daarvan ook bij ons.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer