Albert Heijn wil lostijd trucks verkorten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Albert Heijn wil lostijd trucks verkorten

Albert Heijn eist van zijn leveranciers dat ze in 2011 beginnen met het gebruiken van een zogeheten SSCC-label. Dat zegt algemeen directeur Sander van der Laan van Albert Heijn in het kwartaalmagazine Ketens. Het gebruik van het label zou onder meer tijd schelen bij het lossen van lading.
Albert Heijn dcDe Serial Shipping Container Code (SSCC) is een unieke identificatiecode voor pallets. Van der Laan wijst leveranciers die de identificatiecode niet gebruiken resoluut de deur. “Uiterlijk op 1 januari 2011 ga je ermee aan de gang en eind 2011 moet het operationeel zijn, anders kopen we jouw producten niet meer. Wachten op de sloomste in de klas werkt niet”, aldus de algemeen directeur. “Als een fabrikant zegt: ik plak die sticker erop, maar dat doe ik alleen voor de retailers die erom vragen, werk je met twee procedures en ben je nog verder van huis.”

Volgens Van der Laan zorgt invoering van het label onder andere voor het verkorten van de wachttijd voor vrachtwagens. “Als ik nu mijn mensen vertel dat het dankzij het SSCC-label nog maar tien minuten kost om de zending te controleren in plaats van wel veertig, dan gaat bij iedereen een lichtje branden. In de kersttijd staan de vrachtwagens in de file voor ons dc, dus als elke wagen een half uur sneller weg kan, weet je genoeg.” Veel fabrikanten reageren volgens Van der Laan positief. “De meeste fabrikanten doen mee, maar een aantal blijft roepen: eerst maar zien wat er gebeurt. Nou, dit dus: wij accepteren geen leveringen meer van zo’n leverancier op het moment dat die deadline is gepasseerd.”

Bron: Distrifood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer