Eneco van diesel over op stroom • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eneco van diesel over op stroom

Eneco heeft op de Ecomobiel beurs in Rotterdam bekendgemaakt dat het bedrijf contracten heeft getekend voor de aanschaf van 50 Smith Ampère elektrische bedrijfswagens, de elektrische versie van de Ford Transit Connect, voor aflevering in 2009 en 2010.

smith ampereDe overeenkomst heeft een waarde van 2,3 miljoen euro en is gesloten met All Green Vehicles uit Maasland en Roteb Lease uit Rotterdam. Deze bestelling is een concrete stap in de vervanging van 25 procentvan het totale Eneco bedrijfswagenpark door elektrisch aangedreven bedrijfswagens.

De aanschaf is een onderdeel van de duurzame strategie van Eneco om binnen 4 jaar 500 diesel aangedreven bedrijfsauto’s te vervangen door elektrische. In dit kader heeft Eneco als initiatiefnemer vorige week al bekend gemaakt mee te doen voor 300 bedrijfswagens in de grootschalige tender elektrisch vervoer van de Stichting Urgenda, samen met koplopers uit bedrijfsleven en overheid. Het contract voor de 50 Smith Ampères komt daar bovenop.

Gelijktijdig met deze aanschaf worden er op Ecostroom, Eneco’s groene stroom, aangesloten oplaadpunten, NRGSPOT’s, geplaatst bij de Eneco bedrijfslocaties en thuis bij de medewerkers die met de elektrisch auto’s gaan rijden.

Smith Electric Vehicles in Engeland is marktleider op dit gebied, als oudste en grootste producent van elektrische voertuigen. Eneco heeft nu voor de Smith Ampère gekozen omdat deze uitontwikkeld en snel beschikbaar is.

Het contract is ondertekend voor Eneco door Randy D’Hollosy, Directeur Ondersteunende diensten. “Eneco wil een voorbeeldrol vervullen. Het initiatief voor deze bestelling past in onze 100% duurzame strategie.”

Peter Witvliet, Hoofd Roteb Lease: “Ons doel is, mede voor de Gemeente Rotterdam, om de luchtkwaliteit daadwerkelijk te verbeteren, dus dit initiatief betekent voor ons allemaal een enorme stap voorwaarts.”

Mart Noordam van All Green Vehicles: “Eneco is het eerste grote bedrijf in Nederland dat zo voor elektrisch vervoer gaat. Wij zijn trots op onze goede samenwerking met Eneco en op het feit dat dit met deze prachtige bestelling gevierd kan worden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer