Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Zware ongevallen hinderen verkeer

De politie van Harburg had het dinsdagochtend druk. Bijna gelijktijdig gebeurden twee zware ongevallen op de A1 en de A7.

Ongeval A1 DuitslandEerst was het raak op de A1, tussen de oprit Hittfeld en het knooppunt Maschener Kreutz. Door wegwerkzaamheden verminderde de chauffeur van een vrachtwagencombinatie uit Hamburg snelheid. Een achteropkomende Roemeense trucker schatte de snelheidsvermindering onjuist in en kon de oplegger voor hem niet meer ontwijken. Hij probeerde nog wel naar links uit te wijken, maar raakte daarbij een naast hem rijdende BMW personenauto. De BMW raakte nog andere voertuigen, waardoor uiteindelijk acht voertuigen bij het ongeval betrokken waren. De geramde oplegger raakte zwaarbeschadigd maar de lading, 21 ton sinaasappels, bleek gelukkig binnen. De schade wordt geschat op vele tienduizenden euro’s. De A1 was tot 13.20 uur ’s middags versperd.

Een uur nadat het ongeval op de A1 gebeurde, reed op de A7 richting Hamburg een Peugeot bestelauto door nog onbekende oorzaak op de oplegger van een transportbedrijf uit München. Door de klap slingerde het voertuig naar de linker rijstrook, waar het hard in aanraking kwam met de betonnen wegafscheiding. De bestuurder zat niet in de veiligheidsgordel en zat beklemd in zijn voertuig. Hij liep zware verwondingen op. Ook hier was de hinder voor het overige verkeer groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer