Omnitracs breidt Driver Telematics App uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Omnitracs breidt Driver Telematics App uit

De Driver Telematics App van Omnitracs (voorheen Qualcomm) is uitgebreid met twee nieuwe functies: push meldingen en waarschuwingsberichten. Deze zijn bedoeld om chauffeurs en planners snel op de hoogte te brengen van belangrijke info of veranderingen.

OmnitracsDe toevoeging van waarschuwingsberichten (alerts) helpt planners om belangrijke meldingen eenvoudig en snel naar de App van de chauffeur te sturen. De meldingen komen aan als pop-up bericht en zijn zichtbaar ongeacht welke applicatie de chauffeur in gebruik heeft. “Op die manier kan de chauffeur snel reageren op een wijziging in de planning of een prangende vraag”, zegt Mark Warner, CEO van Omnitracs.

De Driver Telematics App is ontwikkeld door Qualcomm en valt sinds kort onder de Omnitracs-divisie, waarbinnen alle telematica-activiteiten van Qualcomm zijn samengevoegd. De Android-applicatie is door gebruikers gratis te downloaden. “Inmiddels hebben ruim 1.500 personen dit al gedaan”, aldus Warner. Hij geeft aan dat de Driver Telematics App transporteurs en logistiek dienstverleners in staat stelt om voertuig- en ladinginfo eenvoudig en snel uit te wisselen met chauffeurs en opdrachtgevers. “De App voorkomt dat onderaannemers moeten investeren in een boordcomputer”, zegt Warner. “En planners kunnen dankzij de applicatie de voortgang van alle ritten zoals locatie, ladinginformatie en -status en workflow volgen. De data is één-op-één te integreren met de backoffice van een transporteur of LDV’er.”

Bestaande gebruikers kunnen de update kosteloos downloaden. De update heeft een omvang van 2MB. Omnitracs adviseert gebruikers om de update te downloaden wanneer Wi-Fi voorhanden is, om onnodige roamingkosten te vermijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer