VIDEO - Grote brand bij VW-dealer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Grote brand bij VW-dealer

De brand die Volkswagen-dealer Auto Century in het Groningse dorp Farmsum in de as legde is niet aangestoken. Dat concludeert de politie omdat geen sporen van braak of brandstichting zijn gevonden.

brand VW Auto Century“We gaan ervan uit dat een technisch mankement de brand heeft veroorzaakt”, zegt een woordvoerder.

Bij de brand in de gemeente Delfzijl werden een kantoor, het archief, het magazijn en de bedrijfskantine volledig verwoest. Ook de werkplaats en de showroom van de personen- en bedrijfswagendealer Auto Century liepen rook- en waterschade op. Agenten ontdekten het vuur aan de Rondeboslaan rond 04.30 uur bij toeval. Omdat binnen gasflessen lagen was het voor de brandweer te gevaarlijk om naar binnen te gaan. Daardoor was het moeilijk het vuur te bestrijden.

Een brand verwoestte vrijdag een monumentale oliemolen in Tjamsweer, niet ver van Delfzijl. Vorige week brandde zaterdagnacht het clubhuis van een voetbalvereniging in het Groningse Noordbroek uit, een andere brand richtte flinke schade aan in een winkelcentrum in Veendam. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor een verband tussen de branden. “Uit de brand in Farmsum blijkt maar weer dat je ook niet te snel zo’n verband moet leggen”, benadrukt de politiewoordvoerder.

Bekijk hier de beelden van de NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer