Ga naar hoofdinhoud

DAF start financieringsmaatschappij in Brazilië

DAF Trucks gaat van start met het aanbieden van financiering op de Braziliaanse truckmarkt. Het plan is om volgend jaar ongeveer een derde van de verkochte DAF’s te financieren. Met Paccar Financial, zoals het bedrijf gaat heten, kan het zijn concurrentiepositie in Brazilië verbeteren. Dat meldt Reuters.

Volgens de topman van Paccar Financial in Brazilië, João Petry, zal de opzet van de financieringsmogelijkheden DAF in staat stellen zijn positie te verbeteren ten opzichte van de belangrijkste concurrenten, zoals Volkswagen Trucks en Bussen en Mercedes-Benz, die al over financieringsinstellingen in het land beschikken.

“Met de geleidelijke hervatting van de vraag naar vrachtwagens in Brazilië, zullen we beter gepositioneerd zijn om in een groter deel van de industriële keten te opereren”, vertelde Petry aan Reuters.

Paccar Financial gaat deze week van start met een startkapitaal van een kleine 450 miljoen euro. Tot medio volgend jaar zal Paccar alleen eigen middelen in het financieringsaabond gebruiken en het als het nodig is uit te breiden.

DAF Trucks opereert in Brazilië vanuit Ponta Grossa. Sinds 2013 produceert en verkoopt DAF in Brazilië. De financiering die het merk aan klanten bood kwam tot nu toe van commerciële banken. Vorig jaar verkocht DAF in Brazilië naar verluidt 2.300 vrachtwagens.  Voor dit jaar ligt de verwachting op 5.000 vrachtwagens.

Eén reactie op “DAF start financieringsmaatschappij in Brazilië

  • Ik ben nu in luis Eduardo Magalhaes en praat heel veel onderweg met chauffeurs .ben nu 6 weken hier en heb met een vriend samen veel km gereden. Zodoende tref je de chauffeurs. Niet een chauffeur was negatief of had zelfs maar een opmerking. Allemaal het zelfde fijne wagens min gebruik en fijne cabine. Er waren alle soorten wagens bij . gewoon opleggers maar ook 8 en 9 assers. Ik ben ook niet naar de grote tentoonstelling geweest en met de daf dealer gesproken. Als daf liefhebber doet je dat goed.watnme opvalt is dat tegen de vorige reis ,6 maanden geleden nu veel meer wagens lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer