Ga naar hoofdinhoud

DAF XF Euro 6 voor Veenstra Fritom

Veenstra Fritom heeft twee nieuwe DAF XF Euro 6 trekkers in het wagenpark opgenomen. De nieuwe DAF’s zijn voorzien van een 460 pk sterke MX13 motor en uitgevoerd als Space Cab. De DAF’s worden ingezet voor het internationale transport naar Frankrijk, Duitsland en Italië. De vloot van Veenstra|Fritom omvat 60 eenheden en 30 vaste charters.

De twee nieuwe DAF XF 460 FT Space Cab trekkers, uitgevoerd met de 12,9 liter PACCAR MX-motor, werden door Johan Teeuwisse, Fleet Sales Manager DAF Nederland, overhandigd aan Wessel Veenstra, Directeur Veenstra Fritom.
De twee DAF XF Euro 6 trekkers zijn uitgevoerd met een Luxury Air chauffeursstoel, geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, MX-motorrem, een koellade van 42 liter en een airco met standverwarming. De Driver Performance Assistant (DPA) ondersteunt daarbij de chauffeur bij het bereiken van de meest zuinige rijstijl, en voor extra veiligheid is er het Vehicle Stability Cotrol systeem (VSC) tegen scharen en kantelen. Verder zijn de trekkers voorzien van een Track & Tracing systeem om ook de klanten optimaal te informeren. De cabine heeft een verstelbare dakspoiler, twee zwaailichten, elektrisch verwarmde hoofd- en groothoekspiegels en halogeen koplampen met LED-dagverlichting.

Met 200 medewerkers werkt Veenstra Fritom naar eigen zeggen aan de beste logistieke totaaloplossing. Samen met Sanders Fritom Uden, wordt er dagelijks met een 24-uurs service door de gehele Benelux geleverd. Veenstra Fritom beschikt in Heeg en Deventer samen over 7000m2 cross-dock facliteiten en over 15000m2 warehouse mogelijkheden voor o.a. op- en overslag, orderpicken, merken en verpakken. Voor voorraadbeheer en administratie wordt er gewerkt met het Warehouse Management Software systeem (WMS). Met de dienst Logistiek Engineering biedt Veenstr Fritom onafhankelijk advies en begeleiding bij supply-chain vraagstukken. Een voordeel van deze praktische adviesvorm is dat het zich niet beperkt tot alleen een onderzoek- en adviestraject. Voor implementatie van adviezen en logistieke software kan de klant bij Veenstra Fritom terecht. Daarnaast beschikt Veenstra Fritom ook over een Forwarding afdeling.

Directeur Wessel Veenstra van Veenstra Fritom: “Samen met DAF Fleet Sales en de dealer Cosmo Trucks zijn we tot een prima resultaat gekomen, wat ons veel vertrouwen geeft voor de toekomst. Ook het onderhoud aan onze voertuigen wordt deels door de dealer verzorgd.”

De twee nieuwe DAF XF 460 FT Space Cab trekkers, uitgevoerd met de 12,9 liter PACCAR MX-motor, werden door Johan Teeuwisse, Fleet Sales Manager DAF Nederland, overhandigd aan Wessel Veenstra, Directeur Veenstra Fritom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer