Foto’s: Dit is de nieuwe Tatra Phoenix Euro 6 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Dit is de nieuwe Tatra Phoenix Euro 6

Tatra Trucks introduceert haar nieuwe Phoenix bouwtruck, maar dan in Euro 6 configuratie. De nieuwe motoren en cabines zijn ook dit keer afkomstig van DAF.

Afgelopen zomer tekenden DAF en Tatra een overeenkomst voor de voortzetting van levering van cabines en motoren, na een eerder faillissement van Tatra. De overeenkomst houdt in dat DAF cabines en Euro 3, Euro 4 en Euro 5 motoren blijft leveren aan Tatra, maar dat er ook in het nieuwe Euro 6 model DAF-componenten komen.

Die nieuwe Phoenix Euro 6 is nu klaar voor de Europese markt. Het betekent dat de Phoenix leverbaar is als 4×4, 6×6, 8×6 en 8×8 chassis. Er is ook een speciale 8×8 voor landbouwtoepassingen. Later komt er ook nog een 10×10 Tatra. De Phoenix heeft voor de aandrijving de beschikking over de Paccar MX-11 en MX-13, die ook worden gemonteerd in de DAF’s CF en XF.

Sinds 2011, toen de eerste Tatra Phoenix werd geïntroduceerd, zijn er 500 van deze voertuigen gebouwd, velen volgens klantspecificatie. De Phoenix is een combinatie van het kenmerkende Tatra chassis, cabines en motoren van DAF en transmissies van ZF en Allison.

 

 

 

Eén reactie op “Foto’s: Dit is de nieuwe Tatra Phoenix Euro 6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer