Ga naar hoofdinhoud

Tien nieuwe XF’s voor HZ Transport

Truckdealer Blom-DSW heeft onlangs de levering afgerond van tien nieuwe DAF XF460 FT Euro 6 Super Space Cab trekkers voor HZ Transport uit De Lier (voorheen Maasdijk). De trekkers zullen worden ingezet voor internationaal transport naar bestemmingen in vooral Midden en Zuid Europa.

HZ DAF
Hiervoor zijn ze uitgerust met de Euro 6 Paccar MX13 motor met 460 pk. De aandrijving naar de wielen wordt verzorgd door de geautomatiseerde AS-Tronic 12-versnellingsbak van ZF. Daarnaast is er gekozen voor een MX motorrem voor optimale controle en extra remvermogen in heuvelachtige gebieden. Het voordeel is dat een dergelijke route met een hogere gemiddelde snelheid nog steeds veilig af kan worden gelegd.

Ook aan de chauffeurs is gedacht bij de samenstelling van deze nieuwe DAF’s. De ruime Super Space Cab cabine is uitgerust met een scala aan opties om de berijders een prettige werkplek te bieden. Zo is er gekozen voor o.a. een luxe luchtgeveerde chauffeursstoel, een Xtra Comfort onderbed, een koellade en het geroemde DAF Night Lock systeem.

Om de aerodynamica en daarmee het verbruik te optimaliseren zijn de auto’s opgebouwd met een dakspoiler, side-skirts en fenders. Om het verbruik nauwkeurig te kunnen monitoren is er een Shell systeem ingebouwd. Met dit systeem kan er op afstand een groot aantal factoren worden uitgelezen. Hierbij kan worden gedacht aan verbruikscijfers, maar bijvoorbeeld ook tankinhoud en actieradius. HZ Transport levert op deze manier een extra bijdrage aan de CO2 reductie en minimaliseert daarmee de impact op het milieu.

Om de nieuwe DAF’s, in lijn met de vorige leveringen, helemaal naar wens van de klant af te leveren zijn ze in onze werkplaats opgebouwd met o.a. een CB 27MC, een satelliet, sneeuwkettinghaken, een MiniCool Compact standairco, drie toplampjes, een LED lichtbak, brandstof antidiefstal korven en twee brandblussers.

Daarnaast zijn de auto’s volledig in de huisstijl van HZ Transport opgeleverd. Hiervoor zijn ze in onze spuiterij geheel in de kleuren van het bedrijf gespoten en vervolgens bij TipTop Reclame in Maasdijk bestickerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer