Daimler haalt autonome trucks naar Stuttgart • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Daimler haalt autonome trucks naar Stuttgart

Torc Robotics, een dochteronderneming van Daimler Truck, opent een technologie- en softwareontwikkelingscentrum in Stuttgart. Torc is gespecialiseerd in het ontwikkelen van SAE Level 4 software voor autonoom rijden voor langeafstandsvrachtwagens.

Met deze stap opent de nieuw opgerichte Torc Europe de talentenpool van software- en ontwikkelingsingenieurs in een van de belangrijke automobielregio’s in Duitsland. Het team in Stuttgart zal de voortdurende ontwikkeling van de rijsoftware voor gebruik in autonome vrachtwagens in de VS ondersteunen.

Torc Europe is een 100 procent dochteronderneming van Torc. Hun kantoren bevinden zich in de wijk Untertürkheim in Stuttgart, in de onmiddellijke nabijheid van een bestaande R&D-locatie van Daimler Truck en niet ver van het hoofdkantoor van Daimler Truck in Leinfelden-Echterdingen.

Als volgende stap neemt Torc Europe nu software-engineers, software-architecten en datawetenschappers in de arm op het gebied van systemen, beveiliging, validatie en productontwikkeling.

“Torc werkt nauw samen met Daimler Truck om het hele product te optimaliseren, inclusief de software, dus de ‘virtuele chauffeur’, de sensor- en computerhardware en de redundante truck. Het doel is om als eerste bedrijf een schaalbaar en winstgevend product voor autonome vrachtwagens op de markt te brengen”, zegt Torc-oprichter en CEO Michael Fleming. “Met ons technologie- en softwareontwikkelingscentrum in Stuttgart maken we gebruik van de bestaande regionale expertise op het gebied van automotive, trucking en software.”

Torc en Daimler Truck streven gezamenlijk naar het ontwikkelen van autonome vrachtwagens voor langeafstandstransport en deze binnen dit decennium op de weg te brengen. In 2019 verwierf Daimler Truck een meerderheidsbelang in Torc. Dit maakte Torc het eerste autonome voertuigbedrijf dat een geïntegreerd partnerschap aanging met een vrachtwagenfabrikant.

Torc en Daimler Truck, met een sterke aanwezigheid in Noord-Amerika, gaan door met ontwikkeling en testen in de Verenigde Staten. Op de snelwegen rond het Torc-testcentrum in Albuquerque, New Mexico, worden momenteel dagelijks meerploegendiensten gereden met de autonome testtrucks van Torc.

Bron: AT-Aandrijftechniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer