De Rooys winnen rally-etappes • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

De Rooys winnen rally-etappes

Gerard de Rooy heeft vandaag zijn tweede dagzege in de Dakar Rally behaald. De Nederlandse vrachtwagenchauffeur deed over de vierde etappe, van Jacobacci naar Neuquen over 459 kilometer, 4 uur 20 minuten en 27 seconden. Gerards vader Jan de Rooy zegevierde op de verjaardag van zijn vrouw in de etappe van vandaag in de Africa Race.

Gerard de Rooy Dakar 2009De Rooy bouwde door de overwinning zijn voorsprong in het algemeen klassement uit. Vladimir Tsjagin staat tweede op ruim tien minuten achterstand van de 29-jarige Brabander. Tsjagin eindigde vandaag als tweede op 46 seconden. Ook de derde en vierde plaats in het algemeen klassement worden ingenomen door Russen. Firdaoes Kabirov werd dinsdag derde op bijna vijf minuten van De Rooy en zag zijn achterstand oplopen tot 12.41. Nummer vier Ilgizar Mardejev moet ruim drie kwartier goed maken op de Nederlander.

Jan de Rooy was vandaag het snelste van alle deelnemers in de Africa Race, nota bene op de verjaardag van zijn vrouw.  “Ze is er aan gewend dat ik niet thuis ben op haar verjaardag, dit is de 13de keer dat zij het zonder mij moet stellen. In ieder geval heeft ze nu vast een klein kadootje”, glundert de Rooy senior. 
De laatste etappe door Marokko en de grensovergang naar Mauritanië stond vandaag op het programma. Een aantal enorme duinen vormden de voorbode van wat de deelnemers de komende dagen te wachten staat. Toch moesten ook een aantal kilometers worden afgelegd over verraderlijke grasstroken en als toetje van de tijdrit dienden zich ook nog wat stenen aan. Kortom een etappe waarinJan de Rooy Africa Race 2009 alles zat wat Afrika zo aantrekkelijk maakt.
Het was duidelijk dat Jan de Rooy (rechts op de foto) zich op deze ondergrond in zijn element voelde. Zonder problemen troefde hij het hele veld af. Hij gebruikte voor de 182 kilometer 2.00.34 uur. De Spanjaard Peliccer, leider bij de motoren had voor dezelfde afstand 2.02.03 uur nodig en de oude vos Jean Louis Schlesser, die het klassement bij de auto’s soeverein aanvoert had zelfs 2.04.49 uur nodig voor de special. De Rus Savenko stuurde zijn Honda naar een vierde plaats met een tijd van 2.14.05 uur, net voor Hans Bekx. De man uit Mariaheide klokte 2.14.33 uur.
De Italiaan Vismara had met zijn Unimog 18 minuten meer nodig dan het krachtmens uit Brabant, terwijl de Hongaar Kovacs zijn Scania 21.48 min. na de Rooy over de finishlijn reed.
De achterstand van Jan de Rooy op teamgenoot Hans Bekx bedroeg 9.56 min. Door zijn winst van 14 minuten in de 7de etappe heeft Jan de eerste plaats nu overgenomen van teamgenoot Hans Bekx.
 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer